2021-01-31 08:42:06
Φωτογραφία για Tesla και Samsung με επεξεργαστή για αυτόνομη οδήγηση στα 5nm



 Η Tesla αντιλήφθηκε σχετικά γρήγορα ότι θα χρειαστεί να επενδύσει στην ανάπτυξη ξεχωριστού επεξεργαστή που θα μπορεί να υποστηρίξει τις ανάγκες για αυτόνομη οδήγηση στα ηλεκτρικά οχήματα της. Το σύστημα Full Self Driving κάνει μόλις τώρα τα πρώτα βήματά του, με αρκετά εντυπωσιακά αποτελέσματα μέχρι στιγμής, αλλά για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, η εταιρεία είχε ξεκινήσει τον σχεδιασμό του επεξεργαστή από το 2016 σε συνεργασία με τον Jim Keller.

Το συγκεκριμένο chip αποκαλύφθηκε το 2019 ως μέρος του συστήματος αυτόνομης οδήγησης Hardware 3.0 της Tesla και μάλιστα τότε ισχυρίστηκαν πως βελτίωσαν την απόδοση κατά 21 φορές σε σύγκριση με το πρώτης γενιάς chipset της Nvidia, χωρίς να αυξηθεί ιδιαίτερα η ενεργειακή κατανάλωση. Όπως είναι λογικό, η Tesla συνεχίζει ακάθεκτη τις προσπάθειες για την κατασκευή ενός ακόμα πιο αποδοτικού chipset και ήδη ο Elon Musk έχει ανακοινώσει πως η επόμενη γενιά θα είναι 3 φορές καλύτερη.

Πριν από μερικούς μήνες είχε διαρρεύσει η πληροφορία ότι η Tesla θα συνεργαστεί με την TSMC για την κατασκευή του νέου επεξεργαστή αυτόνομης οδήγησης σε κλίμακα 7nm, αλλά σήμερα ήρθε στη δημοσιότητα μια αναφορά από τη Νότια Κορέα, που θέλει την Tesla να δίνει τα χέρια με τη Samsung για μια ακόμα καλύτερη έκδοση στα 5nm με την αρχιτεκτονική EUV.

Οι Samsung και Tesla συνεργάζονται ήδη επάνω στο Hardware 3.0, με την πρώτη να κατασκευάζει chipsets στα 14nm για τη σημερινή αυτόνομη οδήγηση. Επομένως, δεν προκαλεί πολύ μεγάλη έκπληξη η περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων τους και αν όλα πάνε βάσει χρονοδιαγράμματος, τα νέα chipsets για τα αυτοκίνητα της Tesla θα είναι διαθέσιμα μέσα στο 2022.



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ