2021-01-31 15:07:51
Φωτογραφία για Κινητοποιήσεις κατά του νόμου για την ασφάλεια
 Στο σύνολο της Γαλλίας, στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν 32.770 άνθρωποι, βάσει των στοιχείων που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Γαλλία κατά του νόμου περί «Καθολικής Ασφάλειας», κατά του οποίου διαδηλώνουν από τον Νοέμβριο ακτιβιστές υπέρ των ατομικών δικαιωμάτων και οι συνδικαλιστικές ενώσεις των δημοσιογράφων.

Στο σύνολο της Γαλλίας, στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν 32.770 άνθρωποι, βάσει των στοιχείων που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο αριθμός αυτός απέχει πολύ από τον όγκο των διαδηλωτών στη μαζικότερη διαδήλωση, εκείνη της 28ης Νοεμβρίου, όπου είχαν συμμετάσχει 500.000 άνθρωποι στη χώρα σύμφωνα με τους διοργανωτές, 133.000 σύμφωνα με την κυβέρνηση.

«Η κινητοποίηση περιπλέκεται με την Covid, όμως πολλοί εκτιμούν ότι πρόκειται για έναν νόμο κατά των ελευθεριών», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ντομινίκ Μπεσόν-Μιλόρ, περιφερειακή γραμματέας της ένωσης CGT, στη Ρεν, όπου 800 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν, σύμφωνα με τη νομαρχία.


«Το σημαντικότερο είναι να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας. Ακόμα κι αν δεν είμαστε πολλοί, πρέπει να δείχνουμε ότι είμαστε εδώ», υποστήριξε ο Φρεντερίκ, που διαδήλωσε στη Λιλ μαζί με άλλους 800 ανθρώπους, βάσει των στοιχείων της περιφέρειας.

Στο στόχαστρο των διαδηλωτών, νόμος για την «Καθολική Ασφάλεια», που κατατέθηκε αυτό το φθινόπωρο και κυρίως το άρθρο 24 που τιμωρεί την κακόβουλη μετάδοση εικόνων μελών των δυνάμεων επιβολής του νόμου.

Η συλλογικότητα «#StopLoiSécuritéGlobale» στοχοθετεί επίσης τα άρθρα 21 και 22 της πρότασης νόμου, σχετικά με τη χρήση καμερών που εφαρμόζονται στις στολές των αστυνομικών και ντρόουν από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, AFP
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ