2021-01-31 19:07:14
Φωτογραφία για Χαρδαλιάς: Σαρωτικοί έλεγχοι μετά την ανίχνευση της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, προανήγγειλε την Κυριακή από τη Θεσσαλονίκη τη διενέργεια σαρωτικών ελέγχων στην ευρύτερη περιοχή, μετά και την ανίχνευση του πρώτου κρούσματος που προσβλήθηκε από το μεταλλαγμένο νοτιοαφρικανικό στέλεχος του κορονοϊού.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς «αφορά σε στέλεχος της εκκλησίας, δεν αφορά σε ενδοεκκλησιαστική διασπορά. Σε κάθε περίπτωση και με την εξαίρετη συνεργασία και της μητρόπολης και των ενοριών που εμπλέκονται από την ιχνηλασία προχωράμε σε σαρωτικούς ελέγχους με μοριακός ελέγχους και rapid test στην ευρύτερη περιοχή», ενώ τόνισε ότι» δεν χρειάζεται κανένας λόγος πανικού, ψυχραιμία χρειάζεται και νηφαλιότητα».

«Ακολουθούμε το μονοπάτι των στενών επαφών high και low risk και νομίζω όλα τα πάνε καλά», πρόσθεσε απευθύνοντας έκκληση σε όλους τους κατοίκους για προσοχή, για τήρηση των μέτρων.


«Έχει κάνει μια τεράστια προσπάθεια η Θεσσαλονίκη και θα πρέπει να παραμείνουν τα δεδομένα όπως τα γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Σε ερώτηση σχετικά με την προέλευση του νέου στελέχους του κορονοϊού, ο Νίκος Χαρδαλιάς, απάντησε πως «υπάρχουν ενδείξεις, αλλά συνεχίζονται οι ιχνηλατήσεις, για να μπορέσει να οριστικοποιηθεί».

«Αυτή η εξέλιξη δεν θα επηρεάσει τους εμβολιασμούς. «προχωράμε με βάση το σχέδιο μας. Υπάρχει μια πολύ συγκεκριμένη στρατηγική στο κομμάτι των εμβολιασμών και παραμένουμε πιστοί στο αρχικό μας σχέδιο», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, θα γίνουν μια σειρά από ενέργειες το επόμενο διάστημα έτσι ώστε να μπορέσει να εντοπιστεί και αν υπάρχει και άλλο στέλεχος.

«Θα ενημερωθείτε το επόμενο διάστημα για να μπορέσουμε να εντοπίσουμε εάν υπάρχει και άλλο στέλεχος. Οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι. Μέτρα, μάσκες όλοι», σημείωσε.

Την ίδια στιγμή, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί .

«Πρέπει να ανταποκριθούμε και σε αυτήν την πρόκληση. Για μια ακόμη φορά πρέπει να αντιληφθούμε την κρισιμότητα των καταστάσεων. Κάνουμε όλοι μια προσπάθεια να πάρει μπρος η οικονομία μας. Αυτό όμως δεν μπορεί να μας οδηγήσει στο αντίθετο αποτέλεσμα. Γιατί αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, θα πρέπει πάλι να ληφθούν μέτρα», είπε.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το GRTimes.gr, ο δήμαρχος Κορδελιού - Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός που κλήθηκε να συμμετάσχει στην έκτακτη σύσκεψη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων, ανέφερε ότι ο άνθρωπος που έχει προσβληθεί από το μεταλλαγμένο στέλεχος κορονοϊού, είχε μπει σε καραντίνα.

«Υπάρχει ένα κρούσμα στον χώρο της εκκλησίας. Δεν χρειάζεται να πούμε λεπτομέρειες και να στοχοποιησουμε άτομα. Αυτοί που πρέπει να ξέρουν, γνωρίζουν και θα γίνουν μια σειρά από μοριακά τεστ στις κοντινές επαφές του και scrining τεστ σε άτομα που ήταν στην ενορία που κυκλοφορούσε το συγκεκριμένο άτομο», τόνισε.

Εξάλλου, ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλιδης, είπε ότι ζητούσε επί οκτώ μήνες να γίνουν μαζικά τεστ και ζήτησε από την κυβέρνηση να επανεξετάσει το άνοιγμα των γυμνασίων.

Έκτακτη σύσκεψη στα γραφεία της Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως

Των δηλώσεων προηγήθηκε έκτακτη σύσκεψη μετά την ανίχνευση του στελέχους της νοτιο-αφρικάνικης μετάλλαξης του κορονοϊού, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, στη Θεσσαλονίκη, υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της ΠΚΜ Μπάμπης Στεργιάδης, ο λοιμωξιολόγος του ΑΧΕΠΑ και μέλος της Επιτροπής του υπουργείου Σίμος Μεταλλίδης, ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο δήμαρχος Κορδελιού - Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός. themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ