2021-02-01 16:22:31
Φωτογραφία για Ένας σταθμός τρένων αρχιτεκτονικό στολίδι
Η Νέα Υόρκη παρουσίασε έναν νέο μεγάλο ανοιχτό χώρο στον σταθμό τρένων Penn, ένα έργο που κόστισε 1,6 δισ. δολ., επεκτείνοντας βόρεια τον πιο πολυσύχναστο τερματικό σταθμό της Αμερικής και βοηθώντας στην επανόρθωση αυτού που ένας διάσημος αρχιτέκτονας περιέγραψε πριν από έξι δεκαετίες ως «τραγική κατεδάφιση».

Photo

REUTERS / JEENAH MOON

Η κατασκευή ενός τέτοιου νέου χώρου στο εμβληματικό κτήριο του Farley Post Office απέναντι από την Eighth Avenue από τον σταθμό Penn είχε συζητηθεί πολλά χρόνια πριν μπει στον δρόμο υλοποίησης από τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο το 2016.

Photo

REUTERS / JEENAH MOON

Το 23.690 τ.μ. Moynihan Train Hall, με μία γυάλινη οροφή ύψους 28 μέτρων και χώρο για τη φροντίδα μωρών από τις μητέρες τους, θα στείλει επιβάτες σε 17 γραμμές του Amtrak και του Long Island Rail Road αποσυμφορώντας τον κόμβο διαμετακόμισης, ο οποίος πριν από την πανδημία εξυπηρετούσε 650.000 κόσμο την ημέρα.


Photo

REUTERS / JEENAH MOON

Η κατεδάφιση του παλιού σταθμού, που προκλήθηκε από την πτώχευση της Pennsylvania Railroad, προκάλεσε μια αντίδραση και βοήθησε στη δημιουργία επιτροπής για τη διατήρηση των αρχιτεκτονικών συμβόλων της πόλης.

Photo

REUTERS / JEENAH MOON

Ο Πολ Γκολντμπέργκερ, ένας κριτικός αρχιτεκτονικής βραβευμένος με Πούλιτζερ κατά την παρουσίαση της νέας αίθουσας τρένων, θρήνησε για την «τραγική κατεδάφιση» του παλιού Σταθμού Penn, τον οποίο αποκάλεσε «αριστούργημα δημόσιας αρχιτεκτονικής».

Photo

REUTERS / JEENAH MOON

Η κατασκευή του έργου άρχισε το 2017 και ολοκληρώθηκε εντός χρονοδιάγραμμτος και προϋπολογισμού παρά την πανδημία. Το έργο είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας δημόσιου-ιδιωτικού τομέα.

Photo

REUTERS / JEENAH MOON

Ο Κουόμο κατά την παρουσίαση του έργου μιλώντας σε μια πλατφόρμα λουσμένη από το φως του ήλιου που έμπαινε στην αίθουσα μέσω της οροφής σημείωσε: «Όσο σκοτεινό ήταν το 2020, για μένα αυτή η αίθουσα φέρνει το φως κυριολεκτικά και μεταφορικά».

naftemporikigr με πληροφορίες Reuters

sidirodromikanea.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ