2021-02-03 00:10:14
Φωτογραφία για Πρόβλημα με το software των F-35 - Οι ΗΠΑ ζητούν τη βοήθεια μεγάλων πανεπιστημίων
Τις υπηρεσίες τριών κορυφαίων αμερικανικών πανεπιστημίων ζήτησε το Πεντάγωνο των ΗΠΑ προκειμένου να λύσει προβλήματα που παρουσιάζει το software των πολεμικών αεροσκαφών νέας γενιάς της Lockheed Martin, F-35, τα οποία αποτελούν το πλέον κοστοβόρο σύγχρονο οπλικό σύστημα της χώρας.

Ανεξάρτητη τεχνική μελέτη στο πεδίο του λογισμικού διεξήχθη από το τμήμα εφαρμοσμένης φυσικής του πανεπιστημίου Johns Hopkins, το τμήμα μηχανικών λογισμικού του πανεπιστημίου Carnegie Mellon και το Ινστιτούτο Τεχνολογικών Ερευνών της Τζόρτζια, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του προγράμματος των F-35 Laura Seal.

Tα F-35 αποτελούν ουσιαστικά έναν ιπτάμενο υπολογιστή. Κάθε μαχητικό περιλαμβάνει περί τις 8 εκατ. γραμμές κώδικα, περισσότερους από οποιοδήποτε άλλο μαχητικό αεροσκάφος των ΗΠΑ ή άλλης χώρας του NATO, με τα προβλήματα λογισμικού να "στοιχειώνουν" το πρόγραμμα κόστους 398 δισ. δολ.

Μετά την ανάλυση μεγάλου εύρους πληροφοριών, με τη συμμετοχή των πανεπιστημιών, το γραφείο του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ για τα F-35 αναμένεται να ανακοινώσει νέες ημερομηνίες - σταθμούς για το πρόγραμμα ανάπτυξης των αεροσκαφών.


Το τελευταίο θα περιλαμβάνει κομβικές και καθυστερημένες σε σχέση με το αρχικό χρονοδιάγραμμα δοκιμές σε συνθήκες "μάχης"  και έναν τρομερά περίπλοκο εξομοιωτή, προκειμένου να κριθεί εάν τα F-35 - καθώς και άλλα, μελλοντικά αεροσκάφη και συσκευές ηλεκτρονικού πολέμου - θα μπορούν να τα βγάζουν πέρα με τα πλέον σύγχρονα ρωσικά και κινεζικά μαχητικά αεροσκάφη και συστήματα αεράμυνας.

Θα χρειαστούν ακόμη μήνες μέχρι η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν και το επιτελείο του Πενταγώνου να έχουν τις απαραίτητες πληροφορίες προκειμένου να δώσουν εντολή για μαζική παραγωγή των F-35, σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin λογικά θα αυτοεξαιρεθεί από κάθε απόφαση σχετική με τα F-35, καθώς είχε υπηρετήσει στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας κατασκευής των μηχανών των F-35, United Technologies από το 2016 και στη συνέχεια είχε αποτελέσει μέλος του Δ.Σ. της Raytheon Technologies για εννέα μήνες, μετά τη συγχώνευση των δύο εταιρειών.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ