2021-02-03 08:55:08
Φωτογραφία για Διοικητής 6ης ΥΠΕ: Μόλις το 44% των εργαζόμενων στο «Άγιος Ανδρέας» έχουν εμβολιαστεί
Μόλις το 44% των εργαζόμενων από τους 1.300 συνολικά έχουν εμβολιαστεί στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, ενώ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου έχουν εμβολιαστεί κοντά στο 60% δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας της χώρας Γιάννης Καρβέλης, αναφέροντας μάλιστα ότι δεν υπήρξε ενδιαφέρον.

«Όσοι υγειονομικοί θέλουν να εμβολιαστούν θα εμβολιαστούν. Εφόσον εκδηλωθεί ενδιαφέρον θα γίνει παραγγελία για τον εμβολιασμό των εργαζομένων και ο εμβολιασμός θα γίνει άμεσα» διαβεβαίωσε ο κ. Καρβέλης.

«Οι υγειονομικοί είχαν την ευκαιρία να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα με αυτούς τους ανθρώπους αντιμετωπίσαμε το πρώτο και το δεύτερο κύμα. Όσοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον εμβολιάστηκαν» τόνισε ο Γ. Καρβέλης.

Σύμφωνα με το διοικητή της 6ης ΥΠΕ οι εμβολιασμοί στο Άγιος Ανδρέας ξεκίνησαν από τις 4 Ιανουαρίου, κι αν είχαν γίνει εμβολιασμοί θα είχαν δημιουργηθεί αντισώματα.


«O Άγιος Ανδρέας δεν διαφέρει σε τίποτα από τα υπόλοιπα νοσοκομεία, σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας μας τα ποσοστά συμμετοχής των εργαζομένων στον εμβολιασμό κυμαίνονται κοντά στο 50%» υποστήριξε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΓΝΠ Αγ. Ανδρέας Κώστας Πετρόπουλος.

«Δεν υπάρχουν αρνητές εμβολιασμού, ήταν οι διαδικασίες που δεν έδωσαν τη δυνατότητα για έγκαιρο εμβολιασμό, άνοιξε πλατφόρμα, δήλωσαν 360 συνάδελφοι και μετά έκλεισε η πλατφόρμα» ανέφερε.

«Υπάρχει ενδιαφέρον, έχουν γραφτεί στη λίστα υγειονομικοί, αρνητές δεν υπάρχουν. Σε αυτή τη φάση γίνεται εμβολιασμός μόνο για τη δεύτερη δόση» πρόσθεσε ο κ. Πετρόπουλος.

Απαντώντας ο κ. Καρβέλης διέψευσε ότι υπήρξε πλατφόρμα, αναφέροντας ότι υπήρξε απλώς κατάσταση που εγγράφονταν οι εργαζόμενοι για να κλειστούν τα ραντεβού και να γίνει η ανάλογη προμήθεια των εμβολίων. «Βεβαίως δεν ήταν μόνο για μια μέρα» επισήμανε ο διοικητής της 6 ΥΠΕ.

«Απαράδεκτα αυτά που προσάπτουν στους υγειονομικούς που κόλλησαν τον μεταλλαγμένο ιό στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας Πατρών» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωση του:

"Για να μη χαλάσει το αφήγημα της κυβέρνησης, για τα λάθη και τις παραλείψεις του συστήματος, φταίνε οι υγειονομικοί. Το Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας ήταν ξέφραγο αμπέλι. Έμπαιναν οι συνοδοί οπότε ήθελαν χωρίς έλεγχο. Συνοδοί και ασθενείς έμπαιναν χωρίς τεστ κορονοϊού.

Έτσι γέμισε κορονοϊό η παθολογική κλινική. Κανένα μέτρο από τη διοίκηση. Η διασπορά συνεχίζεται και σε άλλες κλινικές. Έχασε τη ζωή της μία νέα γυναίκα. Αλήθεια έγινε έλεγχος στους συνοδούς και ασθενείς που κόλλησαν κορονοϊό να δούμε αν πάσχουν από το μεταλλαγμένο ιό. Ή φταίνε και αυτοί που δεν έκαναν το εμβόλιο επειδή δεν ήρθε η σειρά τους. Δεν έχουμε εικόνα των μεταλλάξεων του ιού στη χώρα μας καθ' ότι τα εργαστήρια στα Νοσοκομεία δεν έχουν δυνατότητα τέτοιων αναλύσεων. Μόνο δειγματοληπτικοί έλεγχοι γίνονται σε δύο εργαστήρια που έχουν τέτοια δυνατότητα σε όλη τη χώρα.

Να μην μας κουνάνε το δάκτυλο αυτοί που τα έκαναν θάλασσα με τους εμβολιασμούς. Άλλα σχεδίαζαν άλλα γίνονται με τα εμβολιαστικά κέντρα και με την διαθεσιμότητα των εμβολίων. Να κοιτάξουν στο καθρέφτη και να πουν το "δάσκαλε που δίδαξες και λόγο δεν εκράτεις".

Στο εν λόγω Νοσοκομείο στη Πάτρα είχαν εμβολιαστεί κάποιοι τη πρώτη δόση και κόλλησαν όπως και σε πολλά Νοσοκομεία. Πολλοί συνάδελφοι, τις πρώτες ημέρες, μετά τη δεύτερη δόση, δεν έχουν ακόμη ικανό αριθμό αντισωμάτων.

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ.

Για να φρεσκάρουμε τη μνήμη όσων κατηγορούν τους υγειονομικούς που μέχρι χθες χειροκροτούσαν.

Πριν ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί δόθηκε μία ημέρα προθεσμία να δηλώσουμε εγγράφως συμμετοχή στον εμβολιασμό. Όσοι είχαν νοσήσει αποκλείστηκαν. Ειδικά στη Βόρειο Ελλάδα και Θεσσαλία είναι πάρα πολλοί. Οι Συνάδελφοι αυτοί, τώρα καλούνται να κάνουν έλεγχο αντισωμάτων, πληρώνοντας από τη τσέπη τους την εξέταση και εάν δεν έχουν αντισώματα εγγράφονται στη πλατφόρμα και θα εμβολιασθούν με το γενικό πληθυσμό. Σε ένα χρόνο και βάλε.

Πάνε στα εμβολιαστικά κέντρα των Νοσοκομείων, τους ζητάνε να εμβολιασθούν και δεν υπάρχουν εμβόλια. Συνάδελφοι που δεν πήραν χαμπάρι ότι πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στον εμβολιασμό μέσα σε μία ημέρα και όσοι ήταν επιφυλακτικοί είχαμε διαβεβαιώσεις από τις διοικήσεις των νοσοκομείων ότι θα δοθεί νέα δυνατότητα συμμετοχής. Δεν δόθηκε ποτέ..... Επιθυμούν τώρα να εμβολιασθούν και δεν υπάρχουν εμβόλια. Τους λένε να εγγραφούν στη πλατφόρμα με το γενικό πληθυσμό. Επειδή δεν είμαστε άνω των 80 ετών θα εμβολιαθούμε σε ένα χρόνο. Κάποιοι εμβολιασθηκαν με την 6η δόση. Το ποσοστό συμμετοχής είναι στο 45 με 50%.

Εάν δοθεί δεύτερη ευκαιρία η συμμετοχή θα είναι καθολική.

Λίγο περισσότερο του 50% είναι η συμμετοχή στους γιατρούς και λιγότερο στις άλλες ειδικότητες. Παρόμοια ποσοστά και στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας.

Πως φταίνε οι υγειονομικοί για τον μεταλαγμένο ιό. Που τον βρήκαν αφού οι ασθενείς του νοσοκομείου που κόλησσαν υποτίθεται δεν πάσχουν από τους μεταλαγμένους ιούς.

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Όσοι υγειονομικοί δεν εμβολιασθηκαν τώρα θέλουν να εμβολιασθούν και δεν υπάρχουν εμβόλια. Τους στέλνουν να εγγραφούν στη Πλατφόρμα με το γενικό πληθυσμό. Σε ένα χρόνο. Τι μας κάνουν; Μας τιμωρούν; Και μετά λένε ότι φταίμε. Ντροπή επιστήμονες, ειδικοί να περνούν μια καρέκλα εκ δεξιών του υπουργού και να εκστομίζουν λέξεις χειρότερες των πολιτικών."
themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ