2021-02-04 13:03:32
Φωτογραφία για Τουρκία: «Δεν είναι δουλειά σας» λέει η Άγκυρα στους επικριτές της στάσης της απέναντι στους φοιτητές
«Προειδοποιούμε ορισμένους κύκλους (στο εξωτερικό) να μην χρησιμοποιούν γλώσσα που προκαλεί ομάδες οι οποίες καταφεύγουν σε παρανομίες» αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας σε ανακοίνωσή του

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας απέρριψε σήμερα τις διεθνείς επικρίσεις σχετικά με την αντίδραση των τουρκικών αρχών στις διαδηλώσεις που συνεχίζονται εδώ και ένα μήνα σε ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της χώρας προειδοποιώντας ότι μια τέτοια κριτική μπορεί να ενθαρρύνει παράνομες ενέργειες, όπως τις χαρακτήρισε.

Φοιτητές και καθηγητές στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου (Bogazici) της Κωνσταντινούπολης διαμαρτύρονται ενάντια στον διορισμό από τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν του Μελίχ Μπουλού, ενός ακαδημαϊκού και πρώην υποψηφίου, το 2015, του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του οποίου ηγείται ο Ερντογάν, στη θέση του πρύτανη και υποστηρίζουν ότι η διαδικασία δεν ήταν δημοκρατική.


"Προειδοποιούμε ορισμένους κύκλους (στο εξωτερικό) να μην χρησιμοποιούν γλώσσα που προκαλεί ομάδες οι οποίες καταφεύγουν σε παρανομίες και ενθαρρύνει παράνομες ενέργειες", ανακοίνωσε το τουρκικό ΥΠΕΞ χωρίς να κατονομάζει συγκεκριμένες χώρες.

"Δεν είναι κανενός ο ρόλος να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Τουρκίας", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Την Τετάρτη οι ΗΠΑ εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις συλλήψεις φοιτητών και άλλων διαδηλωτών και καταδίκασαν την αντί ΛΟΑΤΚΙ ρητορική, όπως την χαρακτήρισαν, αναφορικά με τις διαδηλώσεις.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού αναφέρθηκε σε ορισμένους από τους φοιτητές που διαδήλωναν ως "παραβατικούς ΛΟΑΤΚΙ", ενώ ο Ερντογάν δήλωσε χθες, Τετάρτη, ότι "δεν υπάρχει αυτό που λέμε ΛΟΑΤΚΙ".

Το Γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ κάλεσε επίσης να δοθεί τέλος στην υπερβολική χρήση βίας εις βάρος φοιτητών και διαδηλωτών καταδικάζοντας μέσω Twitter "τα ομοφοβικά και τρανσφοβικά σχόλια των αξιωματούχων".
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ