2021-02-05 07:14:03
Φωτογραφία για Αγία Τριάδα: Πωλείται εδώ κι εφτά χρόνια το ελληνικό νησί - Ήθελαν να το αγοράσουν οι Beatles
Ήταν Αύγουστος του 2014, όταν δημοσίευμα της Daily Mail έκανε αναφορά για ένα ιδιωτικό νησί, έναν επίγειο παράδεισο, στον Ευβοικό κόλπο, το οποίο έψαχνε για ιδιοκτήτη. Ο λόγος για το νησί Αγία Τριάδα, το οποίο βγήκε τότε για πρώτη φορά στο σφυρί έναντι 15 εκατομμυρίων ευρώ. Παρά το γεγονός ότι ο Σκορπιός στη Λευκάδα, και η οικογένεια Ριμπολόβλεφ έδειξαν το δρόμο για το πώς μπορεί να αξιοποιηθεί ένας τέτοιος επίγειος παράδεισος, εν τούτοις από το 2014 και μέχρι σήμερα δεν βρέθηκε κανείς να αγοράσει την Αγία Τριάδα.

Το νησί βρίσκεται στη λίστα του οίκου Sotheby’s με την ονομασία Ethereal και περιμένει τον αγοραστή του ο οποίος πλέον θα πρέπει να δώσει όχι 15 εκατομμύρια ευρώ όπως ήταν η αρχική τιμή πώλησης αλλά μόλις 7,5 εκατομμύρια ευρώ. Η μείωση αυτή στην τιμή ήρθε αναπόφευκτα μετά την πανδημία του κορωνοϊού και της υγειονομικής, αλλά και οικονομικής κρίσης που έχει δημιουργηθεί. Είχε προηγηθεί βέβαια η πρώτη μείωση στην τιμή του νησιού που ήταν στα 9 εκατομμύρια ευρώ, αλλά ούτε τότε βρέθηκε αγοραστής.


Το συγκεκριμένο νησί των 50 στρεμμάτων αγοράστηκε από τον Σοφοκλή Παπανικολάου το 1958 και φέρει «καθαρό» ιδιοκτησιακό καθεστώς. Το 1960 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής της εξοχικής κατοικίας και της εκκλησίας της Αγίας Τριάδας.

Σύμφωνα με την αγγελία πώλησης του Sotheby’s το Ethereal διαθέτει δρόμους και μονοπάτια που συνδέουν την κύρια κατοικία με τις άλλες κατασκευές, έχει ελαιόδενδρα, ποικιλίες φρούτων κυπαρίσσια και αγριολούλουδα, ενώ διαθέτει και ιδιωτική μαρίνα ελλιμενισμού.

Το νησί έζησε ένδοξες στιγμές τη δεκαετία του 1960 καθώς είχε φανατικούς επισκέπτες. Η βασίλισσα Φρειδερίκη, o Ουίνστον Τσώρτσιλ, ο αυτοκράτορας της Αιθιοπίας Χαϊλέ Σελασιέ, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και πολλοί άλλοι επισκέφθηκαν το νησί και μαγεύτηκαν από την ομορφιά του.

Στις 19 Ιουλίου του 1967 στο νησί βρέθηκε το διάσημο συγκρότημα Beatles. Τα θρυλικά σκαθάρια, λέγεται ότι έφτασαν μια ανάσα από την αγορά της Αγίας Τριάδας την οποία ήθελαν να μετατρέψουν σε ησυχαστήριο. Μια αγορά η οποία δεν έγινε ποτέ, αφού ο ιδιοκτήτης τότε μετάνιωσε και δεν θέλησε να το πουλήσει. anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ