2021-02-06 06:21:12
Φωτογραφία για Μπάιντεν: Οι Αμερικανοί θέλουν βοήθεια, θα δράσω γρήγορα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υποσχέθηκε να «δράσει γρήγορα» μπροστά στις οικονομικές δυσκολίες των Αμερικανών, που συνδέονται με την πανδημία, επαναλαμβάνοντας τη βούλησή του να εγκριθεί το σχέδιό του διάσωσης, ακόμα και χωρίς τη στήριξη των Ρεπουμπλικανών.

«Βλέπω πάρα πολύ πόνο σε αυτή τη χώρα, πολλοί άνθρωποι δεν έχουν πλέον δουλειά, πολλοί άνθρωποι πεινάνε, πολλοί άνθρωποι βρίσκονται στα όρια της κατάρρευσης», δήλωσε ο Μπάιντεν από τον Λευκό Οίκο.

«Οι Αμερικανοί αναμένουν τη βοήθεια της κυβέρνησής τους (…). Θα δράσω και θα δράσω γρήγορα», συνέχισε.

Η νέα κυβέρνηση παρουσίασε σχέδιο βοήθειας ύψους 1,9 τρισεκατομμυριών δολαρίων για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας.

Ωστόσο, οι Ρεπουμπλικάνοι κρίνουν πως αυτό το ποσό είναι πάρα πολύ υψηλό και αμφισβητούν ορισμένα μέτρα αυτού του σχεδίου.

«Θα ήθελα να το κάνω με τη στήριξη των Ρεπουμπλικανών (…), όμως απλά δεν είναι έτοιμοι να πάνε όσο μακριά χρειάζεται», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο νέος ένοικος του Λευκού Οίκου κατήγγειλε τη στάση των Ρεπουμπλικανών, οι οποίοι, κατά τη γνώμη του, δεν μπορούν να κατανοήσουν πλήρως το μέγεθος της κρίσης που πλήττει τη χώρα.

«Πάμε να ψηφίσουμε ένα σχέδιο για να εμβολιάσουμε τους πολίτες, να τους επιτρέψουμε να ξαναβρούν δουλειά, να απαλύνουμε τον πόνο αυτής της χώρας;», διερωτήθηκε.

«Ή ας πούμε: "Μην ανησυχείτε, η κατάσταση θα βελτιωθεί;". Δεν μπορώ να το αφήσω αυτό να συμβεί». anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ