2021-02-08 07:19:19
Φωτογραφία για Ο ERA θα ερευνήσει την ευαισθητοποίηση της ασφάλειας στον ευρωπαϊκό σιδηροδρομικό τομέα.
Τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΧΕ) θα ερευνήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με την ασφάλεια του σιδηροδρομικού τομέα στις χώρες της ΕΕ και το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία και την Ελβετία. 

Όλοι οι επαγγελματίες σιδηροδρόμων από αυτές τις χώρες μπορούν να συμμετάσχουν. Τα ενδιαφερόμενα μέρη που επιθυμούν να συμμετάσχουν πρέπει να εγγραφούν εκ των προτέρων. Αυτό είναι δυνατό μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου.

Ο ERA θα ξεκινήσει διάφορες δράσεις για τη βελτίωση της ασφάλειας του ευρωπαϊκού σιδηροδρομικού συστήματος τα επόμενα χρόνια. Μεταξύ άλλων, η έρευνά της θα επικεντρωθεί στο πώς οι σιδηροδρομικές εταιρείες μπορούν να ενσωματώσουν την ασφάλεια στην οργάνωσή τους και να την προωθήσουν μεταξύ των εργαζομένων. Για να επιτευχθεί αυτό, ο Οργανισμός θα οργανώσει μαθήματα κατάρτισης. Εκπρόσωποι του σιδηροδρομικού τομέα θα έχουν επίσης την ευκαιρία να διερευνήσουν την πρακτική εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας.


Μία από τις πρωτοβουλίες είναι η μελέτη για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την ασφάλεια στον σιδηροδρομικό τομέα που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο. Η Ευρωπαϊκή Έρευνα για την Κλιματική Ασφάλεια των Σιδηροδρόμων (ERA-SCS) θα είναι διαθέσιμη ηλεκτρονικά σε 22 ευρωπαϊκές γλώσσες. Ο στόχος είναι η παροχή μιας βάσης δεδομένων για την αντίληψη του κινδύνου από τους επαγγελματίες των σιδηροδρόμων. Ο ERA αναμένει ότι θα επιτρέψει «σημαντικές εξελίξεις στον πολιτισμό ασφάλειας σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Οι συμμετέχοντες επαγγελματίες και οργανισμοί θα λάβουν μια προσαρμοσμένη ανάλυση με βάση τη συμβολή του προσωπικού τους. Τα ενδιαφερόμενα μέρη μπορούν να εγγραφούν έως τις 10 Φεβρουαρίου. Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, ο ERA διοργάνωσε μια σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων σχετικά με τις διάφορες πρωτοβουλίες ασφαλείας.

Marieke van Gompel

railfreight.com/railfreight/2021/02/05/era-examines-safety-culture-in-the-european-rail-sector

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ