2021-02-13 18:52:32
Φωτογραφία για Συνάντηση Νίκα - Κοτταρά στη Τρίπολη: Μελέτη ΟΣΕ για αξιοποίηση σιδηροδρομικού δικτύου
Μελέτη αξιοποίησης του μετρικού σιδηροδρομικού δικτύου Πελοποννήσου θα εκπονήσει ο ΟΣΕ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, ενώ παραδόθηκε στον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα η μελέτη για την επαναλειτουργία της γραμμής από την Κόρινθο μέχρι το Ναύπλιο.

Τη μελέτη για την επαναλειτουργία της γραμμής Κόρινθος - Ναύπλιο παρέδωσε στον κ. Νίκα ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Θανάσης Κοτταράς. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στην Τρίπολη εξετάστηκε η δυνατότητα της επαναλειτουργίας του τμήματος της σιδηροδρομικής γραμμής Άργος - Τρίπολη - Καλαμάτα, καθώς η διασύνδεσή της με τις Βιομηχανικές Περιοχές (ΒΙΠΕ) Τρίπολης, Μεγαλόπολης, Μελιγαλά, Καλαμάτας και η σύνδεση με το λιμάνι της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Αποφασίστηκε να συνταχθεί μελέτη στην οποία θα αναλυθεί τόσο η σχέση κόστους - οφέλους όσο και οι πιθανοί εναλλακτικοί τρόποι προσέλκυσης και ιδιωτικών επενδύσεων.

Υπενθυμίζουμε ότι ο λειτουργικός εκσυγχρονισμός της γραμμής Κόρινθος - Αργος - Ναύπλιο θα θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια με 15,4 εκατ. ευρώ.


Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ypodomes.com η σχετική μελέτη που παραδόθηκε στον κ. Νίκα προβλέπει "την αναβάθμιση των ποιοτικών χαρακτηριστικών της γραμμής με προσθήκη νέων υλικών επιδομής σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές. Επίσης, την αναβάθμιση του επιπέδου ασφάλειας κυκλοφορίας με την εγκατάσταση συστήματος σηματοτεχνικής εξασφάλισης, επιπέδου Sil-4, στους σταθμούς Κορίνθου και Άργους με το οποίο ελέγχονται αυτόματα οι διαδρομές και γίνονται απομακρυσμένοι χειρισμοί”.

Επιπλέον, “θα αναβαθμιστεί η αξιοπιστία της κυκλοφορίας των συρμών, αλλά και η ασφάλεια, με την εγκατάσταση 42 νέων Αυτόματων Συστημάτων Ισόπεδων Διαβάσεων (ΑΣΙΔ) που θα αποτελούνται από υλικά τεχνολογίας Sil-4. Η λειτουργία όλων των συστημάτων εποπτεύεται από κέντρο ελέγχου στον Σ.Σ. Κορίνθου και η μεταφορά δεδομένων γίνεται μέσω οπτικής ίνας”.

Η μελέτη περιλαμβάνει επίσης “την αναβάθμιση της ασφάλειας επί των μεταλλικών γεφυρών με την τοποθέτηση πεζοδρομίων, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος πτώσης ατόμων με εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στις γέφυρες, καθώς και την αναβάθμιση των αποβάθρων και του περιβάλλοντος χώρου στους Σ.Σ. Χιλιομοδίου, Μυκηνών και Άργους ώστε να είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ. Η δε εσωτερική διαρρύθμιση των κτιρίων των σταθμών Μυκηνών και Άργους θα αλλάξει, ώστε να διαμορφωθούν χώροι για ΑμεΑ εντός των κτιρίων (WC). Οι όψεις των κτηρίων διατηρούνται και αντικαθίστανται τα υφιστάμενα κουφώματα με αντίστοιχα καινούργια, ίδιας μορφής και υλικού κατασκευής, αλλά με αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά ενεργειακής απόδοσης. Ο δε σταθμός Χιλιομοδίου θα ανακατασκευαστεί προκειμένου να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προδιαγραφές."

eleftheriaonline.gr

sidirodromikanea.blogspot.com


ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ