2021-02-13 18:52:47
Φωτογραφία για Ωμή παραδοχή Παπαδόπουλου: «Επί χάρτου» ο Οδοντωτός.
Ακρως απολογιστικός, αν και φανερά εκνευρισμένος, για την αρνητική δημοσιότητα που πήραν οι χειρισμοί του στο θέμα του μελετούμενου έργου επέκτασης του Οδοντωτού, εμφανίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καλαβρύτων ο δήμαρχος Θανάσης Παπαδόπουλος, ενημερώνοντας το σώμα για όσα έχουν ή δεν έχουν γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα από την πλευρά του.

Με το πρόσχημα πως δεν θέλει άλλες δημόσιες «διαστρεβλώσεις», αλλά με πραγματική αφορμή το σύρσιμό του στην συζήτηση αυτή στο ΔΣ μετά από παρέμβαση της αντιπολίτευσης -ο κ. Παπαδόπουλος αρχικά παραδέχθηκε πως η επέκταση του ιστορικού τρένου από τον Σταθμό Καλαβρύτων μέχρι το Χιονοδρομικό Κέντρο είναι «μία διαδρομή επί χάρτου», με δύσκολα σημεία και χάραξη μέσω της Αγίας Λαύρας (4,5 χλμ.), που έγινε από τον εντεταλμένο σύμβουλο του Δήμου Ανδ. Φούρα για τα 200 χρόνια από το 1821, ως μία καλή ευκαιρία να υλοποιηθεί το έργο, αφού το πήρε πάνω του ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου στη Βουλή Μιχ. Μπεκίρης και θα το εξαγγείλει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.


Ο δήμαρχος παρουσίασε ένα νέο δεδομένο, ότι δηλαδή τελικά το έργο δεν θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Τρίτσης» μέσω αιτήματος του Δήμου Καλαβρύτων, αλλά από τον κρατικό κορβανά, γι' αυτό και ο ίδιος θέλησε ν' αφήσει χώρο στον πρωθυπουργό να το ανακοινώσει και δεν έκανε δηλώσεις «για να προβάλει τα μούτρα του», όπως χαρακτηριστικά είπε. Η οριστική μελέτη, οι απαλλοτριώσεις και η εκτέλεση της επέκτασης θα γίνουν από τον ΟΣΕ.

Δεν έκρυψε ωστόσο ότι «το έργο δεν έχει εκτίμηση», αλλά και την ενόχλησή του με την δημοσιογραφική αναφορά ότι επέστρεψε από την συνάντηση που είχε με την ηγεσία του ΟΣΕ με άδεια χέρια, λέγοντας: «Με τι θέλατε να γυρίσω; Με κάνα τρενάκι στα χέρια ή κάνα σχέδιο του έργου;»

Στο σημείο αυτό ο κ. Παπαδόπουλος έστρεψε τα βέλη κατά αιρετών - τους οποίους ωστόσο δε κατονόμασε - κατηγορώντας τους κατ' ουσίαν ότι συνεργάζονται με δημοσιογράφους κάνοντας ζημιά, όχι στον ίδιο αλλά στον τόπο με το να λένε και να γράφονται διάφορα. «Τα δημοσιεύματα έχουν υπογραφή αλλά και πληροφοριοδότες που τους έχουμε βρει...» ανέφερε με ένταση, χωρίς να μπορέσει να διαψεύσει ότι τουλάχιστον γράφτηκε, επί του θέματος, στην «Π».

Εσπευσε πάντως να διευκρινίσει: «Δεν είναι έργο Παπαδόπουλου, αλλά από πιο παλιά, που τώρα λέμε μήπως και ωριμάσει. Οπότε σταματήστε να λέτε τα διάφορα, μήπως και γίνει. Εμείς το ζητήσαμε, το θέλουμε και το στηρίζουμε» πρόσθεσε, απευθυνόμενος στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου ανεξαιρέτως.

Ευθύνες στη δημοτική αρχή και συνεργάτες της

> Ο Θανάσης Παπαδόπουλος επιτέθηκε στον αρχηγό της ελάσσονος αντιπολίτευσης Σπ. Θεοχάρη, που ζήτησε να συζητηθεί το θέμα στο ΔΣ. «Η τακτική Θεοχάρη, πίσω από δημοσιεύματα, είναι να τα παρουσιάζει ως θέσεις της παράταξής του. Εχει φιλική σχέση με τα μπλογκ της περιοχής» είπε, για να λάβει την απάντηση ότι «δεν θα του απαγορεύσει να μιλά».

> Ο Σπύρος Θεοχάρης, από την πλευρά του, τόνισε; «Δεν φταίμε εμείς για το γαϊτανάκι των δηλώσεων. Φταίνε οι δηλώσεις μελών της πλειοψηφίας. Το έργο είναι σ' επίπεδο ευχών και ο σχεδιασμός στα σπάργανα».

> Ο Γιώργος Λαζουράς κάλεσε την πλειοψηφία να μην δημιουργεί συνθήκες προβληματικές. «Δόθηκε η εντύπωση στον Τύπο ότι σύμβουλοι της δημοτικής αρχής ήθελαν να πουν ότι φτιάχνουν το έργο, χωρίς ετοιμότητα, αντί να πουν ότι διεκδικείται. Το πρόβλημα προέκυψε από σας και κάνει κακό στην διεκδίκηση» σημείωσε και κάλεσε σε σύνεση την δημοτική αρχή και συνεργάτες της, που μιλούν από δω κι από κει. «Απαιτείται εγκράτεια και να μην επαίρονται. Το έργο δεν το έφτιαξε κανένας πολιτικός ή σύμβουλος. Απαιτείται πολιτική και τεχνική ωριμότητα» κατέληξε ο πρ. δήμαρχος.

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

pelop.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ