2021-02-19 08:46:25
Φωτογραφία για Η Europol συνέλαβε 10 hackers που έκλεψαν $100 εκατομμύρια από διάσημους



 Οχτώ άντρες συνελήφθησαν στα πλαίσια μιας διεθνούς επιχείρησης εντοπισμού επιθέσεων τύπου SIM-swap με θύματα διάσημους influencers, αθλητές και μουσικούς από τις ΗΠΑ. Οι συλλήψεις έρχονται μετά τη σύλληψη άλλων δύο μελών της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης σε Μάλτα και Βέλγιο. Οι επιθέσεις έλαβαν χώρα μέσα στο 2020 και εκτιμάται πως απέφεραν στους εγκληματίες κρυπτονομίσματα αξίας $100 εκατομμυρίων. Η επιχείρηση εντοπισμού από τις Αρχές ενέπλεξε διάφορες υπηρεσίες σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Βέλγιο, Μάλτα και Καναδά και συντονίστηκε από την Europol.



Οι hackers με διάφορους τρόπους, όπως επιθέσεις phishing ή μολυσμένες εφαρμογές, αποκτούσαν προσωπικά στοιχεία των στόχων τους, όπως αριθμούς διαβατηρίων, τα τελευταία ψηφία των τραπεζικών τους λογαριασμών και άλλα. Έπειτα, έπαιρναν τον έλεγχο του τηλεφώνου τους, απενεργοποιώντας την SIM τους και μεταφέροντας τον τηλεφωνικό τους αριθμό στη δική τους SIM. Από εκεί, παριστάνοντας το στόχο, μπορούσαν να κάνουν αγορές, αναλήψεις, μεταφορές χρημάτων, αναλήψεις από wallets κρυπτονομισμάτων και άλλα.

Τα ανυποψίαστα θύματα έβλεπαν πως απλά δεν έχουν σήμα στο κινητό τους, αν και σε μερικές περιπτώσεις δεν το καταλάβαιναν καν αν κοιμόντουσαν το βράδυ. Έπειτα, όταν συνδέονταν σε κάποιο Wi-Fi, τους ερχόντουσαν ειδοποιήσεις για αγορές και μεταφορές χρημάτων που ποτέ δεν έκαναν.



Για να αποφύγετε να πέσετε θύμα SIM-swapping, η Europol συμβουλεύει τον κόσμο να κρατούν τις συσκευές τους αναβαθμισμένες, να περιορίζουν τα στοιχεία που μοιράζονται online, να προσέχουν ποιες άδειες παραχωρούν σε εφαρμογές και να χρησιμοποιούν την πιστοποίηση δύο παραγόντων για τις online υπηρεσίες.



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ