2021-02-19 09:25:31
Φωτογραφία για Ταξίδι με το τρένο: Βουδαπέστη - Βιέννη - Πράγα.
Τα ταξίδια με το τρένο κερδίζουν όλο και περισσότερους φίλους και μαζί με τους… φανατικούς οπαδούς του σιδηρόδρομου, αναδεικνύουν αυτό το μέσο μεταφοράς ως έναν κορυφαίο παράγοντα για τις διακοπές τους.

Πρόσφατα δόθηκε η ευκαιρία σε όσους θέλουν να δουν από κοντά τρεις κορυφαίες πρωτεύουσες της Κεντρικής Ευρώπης να το κάνουν με πολύ χαμηλό κόστος, με το τρένο: Βουδαπέστη, Βιέννη και Πράγα συνδέονται πια και σιδηροδρομικώς, με εισιτήρια που ξεκινούν από 9 ευρώ κόστος και με απίστευτης ομορφιάς διαδρομές. Μπορεί οι μετακινήσεις με το μέσο αυτό να απαιτούν περισσότερο χρόνο από ό,τι συμβαίνει με το αεροπλάνο, όμως εκείνοι που αγαπούν τα ταξίδια με το τρένο απολαμβάνουν ιδίως αυτό ακριβώς: 

Το ταξίδι με το τρένο δίνει την ευκαιρία στον ταξιδιώτη να γνωρίσει πολύ καλύτερα την περιοχή που επισκέπτεται, καθώς από το παράθυρό του περνούν τοπία, εξοχές, πόλεις και άνθρωποι… Το ταξίδι από τη Βουδαπέστη ως τη Βιέννη διαρκεί λίγο περισσότερο από δυόμιση ώρες, ενώ από την αυστριακή πρωτεύουσα ως την Πράγα, το τρένο χρειάζεται τέσσερις ώρες για να φτάσει στον προορισμό του
. Εκτός από την εμπειρία, φυσικά, μεγάλο πλεονέκτημα αυτού του ταξιδιού είναι τα πολύ οικονομικά εισιτήρια, καθώς, για παράδειγμα, το ταξίδι στην πρώτη θέση του τρένου από τη Βιέννη στην Πράγα, κοστίζει 25 ευρώ. Ας δούμε ενδεικτικά τι μπορεί να δει ο επισκέπτης σε αυτές τις τρεις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και ιστορικές πόλεις, που αποτελούν δημοφιλέστατους προορισμούς για όλο τον χρόνο.

Βουδαπέστη: Εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και ιαματικά λουτρά για όλους

Η Βουδαπέστη είναι η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας είναι χτισμένη και από τις δύο όχθες του Δούναβη: Στη μία όχθη βρίσκεται η Βούδα με το ιστορικό κάστρο – μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO – και στην άλλη η Πέστη, το πιο σύγχρονο τμήμα της πόλης. Η ιστορική Γέφυρα των Αλυσίδων, το κάστρο, το κοινοβούλιο, η βασιλική του Αγίου Στεφάνου, η εκκλησία του Αγίου Ματθαίου, ο Προμαχώνας των Ψαράδων είναι τα «must» αξιοθέατα της πόλης. Για να ολοκληρωθεί όμως η επίσκεψη και η εμπειρία στην πόλη, χρειάζονται δύο ακόμα πράγματα: Κρουαζιέρα με ποταμόπλοιο στον Δούναβη και επίσκεψη σε ένα από τα πάρα πολλά ιαματικά λουτρά της πόλης.

Βιέννη: Κλασσική μουσική, εντυπωσιακά ανάκτορα, παραμυθένια ατμόσφαιρα

Η Βιέννη είναι η πρωτεύουσα της Αυστρίας και η πόλη όπου μεγαλούργησαν σπουδαίοι κλασσικοί μουσικοί όπως ο Μότσαρτ και ο Μπετόβεν, μεταξύ άλλων. Εκεί έζησε και η πολυαγαπημένη των Αυστριακών, θλιμμένη πριγκίπισσα Σίσσυ, με τα χειμερινά και τα θερινά ανάκτορα όπου έζησε να είναι δύο από τα σπουδαιότερα αξιοθέατα της πόλης. Πολύς κόσμος αφιερώνει αρκετό χρόνο από το ταξίδι του στα βιεννέζικα καφέ και εστιατόρια. Το κάστρο Belvedere, που σήμερα είναι μουσείο, ο καθεδρικός του Αγίου Στεφάνου, το καταπράσινο πάρκο, οι υπαίθριες αγορές είναι επίσης σημαντικοί πόλοι έλξης, ενώ όλοι μιλούν με θαυμασμό για τη χριστουγεννιάτικη Βιέννη, με τα χιλιάδες λαμπιόνια και τους στολισμούς να την κάνουν να μοιάζει πραγματικά παραμυθένια!

Πράγα: Η «χρυσή πόλη» που μας ταξιδεύει στο παρελθόν

Η πρωτεύουσα της Τσεχίας Πράγα είναι χτισμένη στις όχθες του Μόλδοβα και είναι μία από τις ευρωπαϊκές πόλεις που βγήκε -σχετικά- αλώβητη από τους παγκόσμιους πολέμους, με αποτέλεσμα να διατηρεί αναλλοίωτη τη μεσαιωνική της ατμόσφαιρα και να διαθέτει εντυπωσιακά μπαρόκ κτήρια από την Αναγέννηση. Το αστρονομικό της ρολόι, η γέφυρα του Καρόλου, ο ναός του Αγίου Βίτου, το Κάστρο, η Παλιά πόλη, η εβραϊκή συνοικία, τα μουσεία της, η παραδοσιακή Μάλα Στράνα και το Κτίριο που χορεύει στη Νέα Πόλη κερδίζουν τον θαυμασμό των επισκεπτών όποια εποχή του χρόνου κι αν βρεθούν εκεί. Σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκεται και το παραμυθένιο χωριουδάκι Τσέσκι Κρούμλοβ, που επίσης κερδίζει φανατικούς θαυμαστές.

Τρεις πανέμορφες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και ένα τρένο που τις ενώνει, για όποιον προτιμά να συνδυάζει προορισμούς άνετα, γρήγορα και οικονομικά.

newsbomb.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ