2021-02-20 07:17:24
Φωτογραφία για Δοκιμές για Τραμ χωρίς εναέρια καλώδια στην Φλωρεντία.
Η Hitachi Rail ολοκλήρωσε με επιτυχία στην Φλωρεντία τα δοκιμαστικά δρομολόγια ενός συρμού Τραμ που κινούταν με τη χρήση μπαταριών, φέρνοντας έτσι πιο κοντά την κατασκευή δικτύων Τραμ χωρίς εναέρια καλώδια.

Για τα δρομολόγια, που πραγματοποιήθηκαν σε κανονικές συνθήκες λειτουργίας στο κέντρο της πόλης, χρησιμοποιήθηκε ένας συρμός Sirio (παρόμοιος με αυτούς της πρώτης γενιάς του Τραμ της Αθήνας), στον οποίο είχαν τοποθετηθεί μπαταρίες.

Ο δήμαρχος της Φλωρεντίας Dario Nardella, χαιρέτησε την πρωτοβουλία της Hitachi Rail αναφέροντας πως τα αποτελέσματα των δοκιμών ανοίγουν το δρόμο για την αφαίρεση των εναέριων καλωδίων του Τραμ από την πλατεία του σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης. Επίσης, η σχεδιαζόμενη επέκταση του δικτύου προς το Bagno a Ripoli πρόκειται να περιλαμβάνει 2,5 χλμ. γραμμών χωρίς καλώδια.

Σύμφωνα με τον κ. Nardella, η δυνατότητα κίνησης του Τραμ χωρίς εναέρια καλώδια θα φέρει την επανάσταση για το μέσο και θα είναι ιδιαίτερα σημαντική για τα ιστορικά κέντρα των πόλεων όπου οι συγκοινωνίες πρέπει να είναι περισσότερο βιώσιμες και με λιγότερες επιπτώσεις στην πόλη.


H Hitachi χρησιμοποιεί ήδη Τραμ με μπαταρίες στην Ιαπωνία. Η εταιρεία επίσης έχει αναλάβει να προμηθεύσει με μπαταρίες τα υβριδικά τρένα Caravaggio της Trenitalia, ενώ θα παρέχει μπαταρίες και για τρένα στη Μεγάλη Βρετανία. Μετά τις επιτυχημένες δοκιμές στη Φλωρεντία, η διοίκηση της εταιρείας προσβλέπει στο να τοποθετήσει μπαταρίες σε Τραμ και αλλού.

Η Αθήνα παραλίγο να ήταν ανάμεσα στις πρώτες πόλεις στον κόσμο με Τραμ τα οποία μπορούν να κινούνται και αυτόνομα με μπαταρίες. Η χρήση μπαταριών προβλέπονταν στην αρχική προκήρυξη του διαγωνισμού για την προμήθεια 25 νέων συρμών του Τραμ, αφού σύμφωνα με τα τότε σχέδια του Rethink Athens, οι γραμμές που θα κατασκευάζονταν επί της οδού Πανεπιστημίου δεν θα είχαν εναέρια καλώδια και οι συρμοί του Τραμ θα κινούνταν για κάποια εκατοντάδες μέτρα με τη χρήση μπαταριών.

Οι προδιαγραφές τελικά άλλαξαν μετά την ακύρωση των σχεδίων του Rethink Athens από το ΣτΕ.

Πηγή: railwaygazette.com, athenstransport.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ