2021-02-20 00:38:31
Φωτογραφία για Κλειστά θα παραμείνουν τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά τα ΑΕΙ
Κλειστά θα παραμείνουν τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά τα ΑΕΙ

Η τάση είναι να μην ανοίξουν τα πανεπιστήμια, δηλώνει ο υφυπουργός Παιδείας Αγγελος Συρίγος, ενω την ίδια στιγμή οι φοιτητές διαμαρτύρονται και ζητούν να επαναλειτουργήσουν με ασφάλεια τα ιδρύματα καθώς συμπληρώνεται ενας χρόνος, που παραμένουν κλειστά

Δεν πρόκειται να επιστρέψουν στα αμφιθέατρα οι φοιτητές, για τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά και πλέον συμπληρώνουν ένα χρόνο μακριά από τα πανεπιστήμια. Την ερχόμενη εβδομάδα αρχίζει το εαρινό εξάμηνο και όπως δείχνουν τα πράγματα, τα πανεπιστήμια δεν πρόκειται να ανοίξουν ξανά, έως τη λήξη της ακαδημαϊκής χρονιάς.

Τόσο το υπουργείο Παιδείας όσο και οι διοικήσεις των ιδρυμάτων θεωρούν δεδομένη αυτή την εξέλιξη και προετοιμάζονται ανάλογα καθώς ήδη έχουν συσσωρευτεί προβλήματα με τις σπουδές των φοιτητών. Το θέμα της επαναλειτουργίας των πανεπιστημίων θα συζητηθεί σήμερα και στην επιτροπή του υπουργείου Υγείας αλλά φαίνεται ότι η πορεία έχει ήδη δρομολογηθεί κάτι το οποίο παραδέχτηκε και ο ίδιος ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, ο οποίος τόνισε ότι «το βλέπω δύσκολο υπό τις παρούσες επιδημιολογικές συνθήκες
. Υπάρχουν πολλά πρακτικά προβλήματα, όπως οι φοιτητές, οι οποίοι πρέπει να κάνουν κάποιες πρακτικές ασκήσεις οι οποίες διαρκούν πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Θα προσπαθήσουμε να τα αντιμετωπίσουμε  όλα αυτό στο αμέσως  επόμενο  χρονικό διάστημα γιατί τελειώνει την Παρασκευή η εξεταστική περίοδος οπότε από  τη Δευτέρα θα αρχίσει κανονικά, το εαρινό εξάμηνο». 

O κ. Συρίγος τόνισε επίσης ότι «για τα Πανεπιστήμια που παρακολουθώ η τάση είναι να μην ανοίξουν διότι αν και οι φοιτητές έχουν πολύ μικρό πρόβλημα σε σχέση με την ασθένεια, δηλαδή δεν ασθενούν βαριά  θεωρούν ότι κάποιοι από αυτούς μπορεί να είναι υπερμεταδότες της ασθένειας. Για το λόγο αυτό φοβούνται οι ειδικοί τις μετακινήσεις από Νομό σε Νομό».
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ