2021-02-28 22:39:13
Φωτογραφία για Μια  συρταριέρα στο ...σαλόνι
Οι συρταριέρες δεν ανήκουν στα πιο δημοφιλή έπιπλα για τοποθέτηση στο σαλόνι και όμως μπορούν να χρησιμοποιηθούν χρηστικά και διακοσμητικά με πολλούς τρόπους, ενώ το κόστος τους είναι γενικά κατά πολύ χαμηλότερο από άλλου τύπου έπιπλα αποθήκευσης για τον συγκεκριμένο χώρο όπως για παράδειγμα οι τυπικοί μπουφέδες. 

Η διαφορά ενός συρταριού απο ένα ντουλάπι, σε ό,τι αφορά την λειτουργικότητα των επίπλων αποθήκευσης, αν υπάρχει, έγκειται αποκλειστικά στις διαστάσεις τους αφού για παράδειγμα σε ένα μεγάλου ύψους συρτάρι μπορούν να αποθηκευτούν - τακτοποιηθούν κάθε είδους αντικείμενα πολύ πιο πρακτικά από όσο σε ένα στενό και χαμηλό ντουλάπι.

Η αποθήκευση γυαλικών, σερβίτσιων κλπ αποκλειστικά σε έπιπλα τύπου μπουφέ με ντουλάπια όπως συνηθιζόταν παλαιότερα δεν είναι πλέον η μοναδική επιλογή, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την πρόβλεψη ψηλών συρταριών για τοποθέτηση πιάτων, ποτηριών κλπ που περιλαμβάνουν στον σχεδιασμό τους οι σύγχρονες κουζίνες.



Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως και για οργάνωση-τακτοποίηση ειδών ρουχισμού του σπιτιού, λευκών ειδών κλπ. αλλά και κάθε είδους αντικειμένων συρταριέρες μπορούν θαυμάσια να χρησιμοποιηθούν και στον χώρο του σαλονιού, ενώ ταυτόχρονα είναι ένα τύπος επίπλου γενικά οικονομικότερος σε σχέση με τους κλασσικούς μπουφέδες με ντουλάπια.   



Διακοσμητικά μια συρταριέρα, ανεξάρτητα από το στυλ ή το είδος ξύλου που είναι κατασκευασμένη μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον χώρο του σαλονιού ακριβώς όπως και ένας μπουφές και να συνδυαστεί με καθρέφτη ή κάδρα, αμπαζούρ, βάζα, κηροπήγια και κάθε είδους διακοσμητικά αντικείμενα. 



Συρταριέρες με πολλά και μικρού ύψους συρτάρια μπορούν να αποδειχθούν ιδιαίτερα λειτουργικές για τακτοποίηση χαρτικών, ειδών γραφείου, μικροαντικειμένων κλπ που πολύ συχνά συγκεντρώνουμε σε καλάθια, κουτιά κλπ ενώ και αισθητικά ένα έπιπλο αυτής της μορφής είναι περισσότερο εντυπωσιακό από έναν κλασσικό μπουφέ. 

Ο πιο οικονομικός τρόπος για να αποκτήσετε μια συρταριέρα αυτής της μορφής είναι να την ...αναζητήσετε σε ένα κατάστημα μεταχειρισμένων - παλιών επίπλων και με βάψιμο ή μια τεχνική παλαίωσης να την ...μεταμορφώσετε σε ένα πραγματικά ξεχωριστό κομμάτι. 

Τα έπιπλα οργάνωσης - αποθήκευσης "σαλονιού" γενικά και ...ανεξήγητα :) είναι κατά βάση ακριβότερα σε σχέση πχ με αντίστοιχου τύπου έπιπλα για την κρεβατοκάμαρα. Και όμως μια συρταριέρα για χρήση στο υπνοδωμάτιο μπορεί θαυμάσια να τοποθετηθεί στο καθιστικό και να λειτουργήσει διακοσμητικά πολύ πιο εντυπωσιακό από ένα βοηθητικό τραπέζι ή ένα τυπικό έπιπλο με ντουλάπια. 

Ο συνδυασμός της συρταριέρας χρωματικά με τα υπόλοιπα ξύλινα έπιπλα στον ίδιο χώρο είναι μια "σίγουρη" επιλογή αισθητικά, ειδικά για χώρους κλασσικής διακόσμησης, ενώ σε πιο μοντέρνου ύφους καθιστικά - σαλόνια αυτή μπορεί να διαφέρει εντελώς και να δημιουργεί μια εντελώς διαφορετική γωνιά. 

Συρταριέρες υπνοδωμάτιου όπως και παλιά - φθαρμένα έπιπλα "τουαλέτες" κρεβατοκάμαρας, αν συντηρηθούν, βαφτούν ή παλαιωθούν με μια απλή τεχνική, μπορούν πραγματικά να γίνουν το κεντρικό και ιδιαίτερα εντυπωσιακό έπιπλο αποθήκευσης στον χώρο του σαλονιού. 

➤ Ιδέες για ΒΑΨΙΜΟ - ΑΛΛΑΓΗ ΟΨΗΣ σε ΣΥΡΤΑΡΙΕΡΕΣ 

Όχι μόνο τα συρτάρια αλλά και η κεντρική επιφάνεια μιας συρταριέρας τοποθετημένης στο σαλόνι μπορεί να αξιοποιηθεί πλήρως όχι μόνο διακοσμητικά αλλά και λειτουργικά, ειδικά σε μικρούς χώρους, αν για παράδειγμα τοποθετήσετε εκεί την τηλεόραση ώστε να μην χρειαστείτε ακόμη ένα έπιπλο ειδικό για αυτή την χρήση.

Ένας καθρέφτης ή ένα μεγάλο κάδρο - πίνακας συνδυαστικά με μια συρταριέρα δημιουργεί διακοσμητικά και αισθητικά ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα όπως και ένας μπουφές με ντουλάπια ή ένα τραπέζι κονσόλα.

Σε πολλές περιπτώσεις ένα έπιπλο αυτής της μορφής μπορεί να τοποθετηθεί κοντά ή και ανάμεσα στα καθίσματα του σαλονιού, λειτουργώντας ταυτόχρονα και σαν βοηθητικό τραπέζι. 

Με τους ίδιους ακριβώς τρόπους μπορούν να αξιοποιηθούν τόσο λειτουργικά όσο και διακοσμητικά στον χώρο του σαλονιού κάθε τύπου στενά έπιπλα με συρτάρια.

Τέτοιας μορφής κομμάτια που συχνά στα καταστήματα επίπλων θα τα βρείτε στην κατηγορία "μικροέπιπλα" σε οικονομικές τιμές επίσης αν βαφτούν ή παλαιωθούν μπορούν να αποκτήσουν πολύ όμορφη όψη και να αποδειχθούν ιδιαίτερα λειτουργικά σε σχέση με ένα κλασσικό βοηθητικό τραπεζάκι. 



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

www.elmueble.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ