2021-03-05 16:54:15
Φωτογραφία για Παρασκευής: Τότε θα βγούμε από το lockdown
Όπως είπε ο καθηγητής επιδημιολογίας ΕΚΠΑ Δημήτρης Παρασκευής, στο LiveNews, "θα μπορούμε να μετράμε αντίστροφα (για άρση των μέτρων), από τη στιγμή που θα βεβαιωθούμε ότι τα μέτρα είναι αποτελεσματικά"

"Στην Αττική βέβαια δεν έχουμε δει πολύ σημαντική βελτίωση. Αν τα μέτρα αυτά είναι αποτελεσματικά ναι, μπορούμε να πούμε ότι από τις 15, 16 Μαρτίου και μετά η κατάσταση θα βελτιωθεί” συμπλήρωσε. Βέβαια, όπως διευκρίνισε ο καθηγητής, τίποτα δεν είναι βέβαιο και όλα θα εξαρτηθούν από τη στάση των πολιτών.

Η πίεση στο σύστημα υγείας για τουλάχιστον 15 μέρες θα είναι αυξημένη. Ακόμα κι αν δούμε μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων. Το ευχάριστο είναι ότι ο ρυθμός που αυξάνεται η πίεση δεν είναι ο ίδιος όπως συνέβαινε στο δεύτερο κύμα” είπε στον Νίκο Ευαγγελάτο ο κύριος Παρασκευής, ο οποίος είναι στην επιτροπή των επιστημόνων που εισηγούνται κάθε φορά, για τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης.

Τα μεταλλαγμένα στελέχη είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά στο τρίτο κύμα. Αν δεν είχαμε μεταλλαγμένα, ενδεχομένως να μην είχαμε αυτή την έξαρση που παρατηρήθηκε το 2021. Θεωρώ πολύ πιθανό ότι θα χρειαστεί να είμαστε στο καθεστώς αυτού του ήπιου απαγορευτικού, για τουλάχιστον 3 εβδομάδες" τόνισε ο καθηγητής.

"Κατά πάσα πιθανότητα θα είναι η τελευταία φορά, δεδομένο όμως ότι θα καταφέρουμε να έχουμε μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων. Σημαντική μείωση. Και θα είναι μάλλον η τελευταία φορά, δεδομένου ότι οι εμβολιασμοί αυξάνονται".
themaygeias
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ