2021-03-09 16:19:43
Φωτογραφία για Έρχονται 138 προσλήψεις σε ΕΦΚΑ και ΑΣΕΠ
Στην πρόσληψη 100 εξειδικευμένων υπαλλήλων πανεπιστημιακής εκπαίδευσης θα προχωρήσει ο e-ΕΦΚΑ μέσα στο επόμενο διάστημα, προκειμένου να απασχοληθούν στις γενικές διευθύνσεις οι οποίες εμπλέκονται στη διαδικασία απονομής συντάξεων.

Το νέο προσωπικό θα συνάψει συμβάσεις μίσθωσης έργου διάρκειας 18 μηνών, με στόχο να «τρέξει» τις διαδικασίες έκδοσης των εκκρεμών συνταξιοδοτικών αιτημάτων για κύρια και επικουρική σύνταξη, καθώς και για τα εφάπαξ.

Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν αφορούν σε πτυχιούχους διοικητικού – οικονομικού και χειριστές Η/Υ. 'Ηδη στο τελευταίο Δ.Σ. του e-ΕΦΚΑ εγκρίθηκε η σχετική δαπάνη ύψους 681.500 ευρώ για το 2021.

Πλέον εκκρεμεί το «πράσινο φως» του ΑΣΕΠ για να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός, που θα γίνει με διαδικασίες εξπρές λόγω του κατεπείγοντος του θέματος, ώστε οι νέοι υπάλληλοι να ενταχθούν στο δυναμικό του ΈΦΚΑ πριν το καλοκαίρι.

38 μόνιμοι στο ΑΣΕΠ

Στο μεταξύ τις ημερομηνίες υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων αναμένει η νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ που αφορά στην πρόσληψη 38 μόνιμων υπαλλήλων στην Ανεξάρτητη Αρχή και βρίσκεται ήδη στο Εθνικό Τυπογραφείο προς δημοσίευση.

Πρόκειται για το διαγωνισμό 2Κ/2021 και οι ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι οι εξής:

ΠΕ Διοικητικού - Οικονομικού (18 θέσεις με κατεύθυνση οικονομικού και 6 με κατεύθυνση νομικής)ΠΕ Πληροφορικής (πέντε θέσεις)ΤΕ Διοικητικού-Λογιστικού (δύο θέσεις)ΤΕ Πληροφορικής (τέσσερις θέσεις)ΔΕ Προγραμματιστών Η/Υ (δύο θέσεις)ΔΕ Χειριστών Η/Υ (μία θέση).Το ΑΣΕΠ θα ενισχυθεί με μόνιμο προσωπικό εν όψει του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού που θα διοργανώσει για πρώτη φορά το 2022. Ο διαγωνισμός θα είναι ενιαίος για όλους τους υποψήφιους, υποχρεωτικός και θα διεξάγεται μία φορά ανά δύο χρόνια, σε δύο φάσεις (με διαφορά λίγων ημερών) ανάλογα με το μέγεθος των συμμετοχών.

(ΤΡ 9/3/21)

Δείτε ακόμα:

Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ