2021-03-09 22:34:18
Φωτογραφία για 30+ Ξεχωριστές διακοσμήσεις με Ταπετσαρία
Οι ταπετσαρίες τοίχου, γενικά, δεν ανήκουν στις πιο δημοφιλείς επιλογές της διακοσμητικής ...κουλτούρας στην χώρα μας και όμως μπορούν εύκολα να αλλάξουν εντελώς την όψη ενός δωματίου και να συμβάλλουν στην διαμόρφωση - διακόσμηση κάθε εσωτερικών χώρων με πραγματικά πολύ εντυπωσιακό τρόπο. 

Από τις δεκαετίες ΄60 - '70 όταν οι ταπετσαρίες τοίχου ήταν συνυφασμένες με την retro διακόσμησης της εποχής έως τις μέρες μας, οι διαφοροποίησεις δεν αφορούν μόνο τα σχέδια αλλά και τις υφές, την ποιότητα και την αντοχή τους.

Οι σύγχρονες ταπετσαρίες τοίχου, εκτςό από την πραγματικά ανεξάντλητη ποικιλία τους σε σχέδια - αποχρώσεις, διακρίνονται για την αντοχή τους ενώ στην πλειοψηφία τους είναι αδιάβροχες, επιδέχονται καθάρισμα και έτσι είναι κατάλληλες για κάθε χώρο του σπιτιού.

Ειδικά η επιλεκτική χρήση ταπετσαρίας σε έναν μόνο τοίχο ενός δωματίου μπορεί να λειτουργήσει διακοσμητικά πολύ πιο έντονα από κάθε άλλη παρέμβαση και με πολύ πιο ιδιαίτερο τρόπο από το βάψιμο του τοίχου σε μια διαφορετική απόχρωση από τους υπόλοιπους, ενώ ανάλογα με το σχέδιο - απόχρωση της ταπετσαρίας το διακοσμητικό αποτέλεσμα μπορεί να είναι όσο έντονο ή διακριτικό επιθυμούμε. 


Οι ταπετσαρίες με γεωμετρικά επαναλαμβανόμενα σχέδια είναι κατάλληλες για κάθε χώρο και από τις πλέον καλαίσθητες επιλογές διακοσμητικά, ειδικά αν το χρώμα του φόντου τους ή μια ταιριαστή με αυτό απόχρωση χρησιμοποιηθεί σαν απόχρωση των υπόλοιπων τοίχων στον ίδιο χώρο. 

Τα επαναλαμβανόμενα γεωμετρικά σχέδια σε λευκό, μαύρο και χρυσαφί απόχρωση είναι από τις μοντέρνες επιλογές σε ταπετσαρίες τοίχου και ιδανικές για χώρους διαμορφωμένους σε Boho, Ethnic αλλά και Μοντέρνο στυλ. 

Οι ταπετσαρίες με πολύχρωμα φλοράλ μοτίβα είναι ιδανικές για την κρεβατοκάμαρα και ειδικά για τον τοίχο του κρεβατιού και μπορούν πραγματικά να αλλάξουν εντελώς την εικόνα του χώρου. 

Το ίδιο εντυπωσιακά για υπνοδωμάτια και τα φλοράλ δίχρωμα μοτίβα, που δημιουργούν ένα πιο "ήρεμο" αποτέλεσμα διακοσμητικά αλλά εξίσου ιδιαίτερο σε σχέση με το απλό βάψιμο του τοίχου.  

Οι ριγέ ταπετσαρίες τοίχου ανήκουν επίσης στα πιο διαδεδομένα και "πασπαρτού" σχέδια, κατάλληλα για κάθε χώρο και ανάλογα με το σχέδιο, το πάχος των γραμμών και των αποχρώσεων μπορούν να δημιουργήσουν ένα διαφορετικό διακοσμητικό αποτέλεσμα. 

Μια ταπετσαρία τοίχου μπορεί να είναι όσο "διακριτική" επιθυμεί κανεί, ακόμη και εντελώς ή σχεδόν μονόχρωμη, όμως η υφή της στον τοίχο δημιουργεί ένα πολύ πιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα σε σχέση με το βάψιμό του στην αντίστοιχη απόχρωση. 

Σε χώρους με ιδιαίτερη διαμόρφωση, δωμάτια που κυριαρχούν στυλ όπως το Vintage, το Boho ή το Retro, μπορούν και να συνδυαστούν μεταξύ τους ταπετσαρίες με πολύ διακριτικό και λίγο εντονότερο σχέδιο και σε ταιριαστές μεταξύ τους αποχρώσεις. 

Τα έντονα Tropical μοτίβα που τα τελευταία χρόνια συνηθίζονται πολύ σε υφάσματα, πίνακες - διακοσμητικά τοίχου κλπ. επίσης είναι εξίσου εντυπωσιακά και σε ταπετσαρίες τοίχου και ανάλογα με το σχέδιο και το χρώμα τους μπορούν να συνδυαστούν πετυχημένα με κάθε διακοσμητικό στυλ. 

Ο χώρος εισόδου όπως και μικροί διάδρομοι - χωλ είναι από τους χώρους που αποκτούν ιδιαίτερο οπτικό "ενδιαφέρον" αν οι τοίχοι τους επιλεκτικά ή στο σύνολό τους επενδυθούν με ταπετσαρία. 

Ένας ή και περισσότεροι τοίχοι επενδεδυμένοι με ταπετσαρία σε παιδικά δωμάτια αρκούν για να προσθέσουν όλο το χρώμα που χρειάζεται ο χώρος, ενώ τα απαλά χρώματα και τα  διακριτικά σχέδια επίσης είναι πολύ όμορφα στην διακόσμηση βρεφικών δωματίων προσφέροντας χρωματική "ηρεμία". 

Μια ιδιαίτερη και έντονων αποχρώσεων - μοτίβων ταπετσαρία αντί για πλακάκι σε ένα ή και περισσότερα σημεία μπορεί πραγματικά να μεταμορφώσει τον χώρο της κουζίνας και να λειτουργήσει πολύ ιδιαίτερα διακοσμητικά, ειδικά σε ενιαίους χώρους κουζίνας - καθιστικού. 

Ακόμη και το μπάνιο ή ένα wc θα αλλάξουν εντελώς αισθητική αν αντί για πλακάκι χρησιμοποιήσετε στον τοίχο ταπετσαρία. 

Οι αδιάβροχες ή οι ταπετσαρίες βινυλίου είναι οι καταλληλότερες για την συγκεκριμένη χρήση. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ