2021-03-09 23:14:53
Φωτογραφία για Το Cafe που μοιάζει με σκηνικό κινουμένων σχεδίων
Το απίστευτο 2σδιάστατο σκηνικό 

του Greem Cafe στη Σεούλ

Τα μαύρα περιγράμματα σε όλες τις αποκλειστικά λευκές και εντελώς ματ επιφάνειες,  οι καμπύλες γραμμές και ο κατάλληλος φωτισμός ώστε να δημιουργούνται οι σωστές σκιάσεις είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του χώρου και αυτά που ...εξαφανίζουν την οπτική διάσταση του βάθους.  

Μια πραγματικά διασκεδαστική διαμόρφωση  που δημιουργεί στους θαμώνες του συγκεκριμένου cafe την εντύπωση ότι έχουν εισβάλλει στο 2σδιάστατο σκηνικό ενός Καρτούν. 

Τα φωτιστικά και όσα σερβίρονται είναι τα μοναδικά που ξεχωρίζουν σαν 3σδιάστατα μέσα στον χώρο, ενώ ακόμη και πολλά από τα είδη σερβιρίσματος είναι σχεδιασμένα στο ίδιο design. 

 

Τα φωτιστικά και όσα σερβίρονται είναι τα μοναδικά που ξεχωρίζουν σαν 3σδιάστατα μέσα στον χώρο, ενώ ακόμη και πολλά από τα είδη σερβιρίσματος είναι σχεδιασμένα στο ίδιο design. 


H οπτική ψευδαίσθηση απώλειας του βάθους δημιουργεί ένα εξαιρετικά ιδιαίτερο σύνολο μέσα στο οποίο όχι μόνο τα έπιπλα αλλά και στοιχεία όπως πχ κουρτίνες, πόρτες, τα ξύλινα λευκά πατώματα κλπ. δημιουργούν την εντύπωση πως ...δεν υπάρχουν και μοιάζουν σαν να είναι σκιτσαρισμένα και φτιαγμένα από ...μελάνι και χαρτί ακριβώς όπως στα κινούμενα σχέδια. 

Το Greem άνοιξε τον Ιούλιο του 2017 και όπως υποστηρίζουν οι ιδιοκτήτες του ο σχεδιασμός είναι εμπνευσμένος από μια Κορεάτικη τηλεοπτική σειρά, το W - Two Worlds, η δράση της οποίας διαδραματίζεται ανάμεσα στον πραγματικό κόσμο και εκείνον των καρτούν.  

Παρ΄όλα αυτά δεν είναι ο πρώτος χώρος διαμορφωμένος με τον συγκεκριμένο τρόπο. Έχουν προηγηθεί ένα εστιατόριο στην Βαρσοβία και ένα κατάστημα με ζαχαρωτά στην Μελβούρνη, όμως ομολογουμένως στο Greem το εγχείρημα αποδείχθηκε πολύ πιο πετυχημένο, ενώ μεταγενέστερη ...αντιγραφή του συγκεκριμένου ύφους είναι το 2d Cafe στο Τόκυο. 

"Kluska Polska" - Βαρσοβία

"Candy Room"  - Μελβούρνη

"2D-Cafe" - Τόκυο

Όπως ήταν αναμενόμενο σε μικρό χρονικό διάστημα η φήμη του Greem ξεπέρασε τα όρια της Ν.Κορέας και έχει μετατραπεί σε ένα από τα ...αξιοθέατα της πόλης της Σεούλ για επισκέπτες από όλες τις ηπείρους και κυρίως instagrammers  που επιθυμούν διακαώς να δημοσιεύσουν στα προφίλ τους φωτογραφίες τους με φόντο το συγκεκριμένο σκηνικό. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τωρινός χώρος που στεγάζεται το Greem Cafe και περιλαμβάνει και εξωτερικούς χώρους είναι αυτός στον οποίο μεταφέρθηκε λίγους μήνες μετά το ξεκίνημα λειτουργίας του  αφού ο αρχικός που ήταν ουσιαστικά μια μεγαλη βιτρίνα με ελάχιστα καθίσματα δεν ήταν δυνατόν να ανταποκριθεί στην ζήτηση των θαμώνων.  

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

facebook.com/greem.cafe
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ