2021-03-10 07:20:50
Φωτογραφία για Το Πάρκο του ΟΣΕ ξαναβρίσκει την αίγλη που του αρμόζει.
Πριν από δύο μήνες, όταν αναδείξαμε το θέμα του Πάρκου του ΟΣΕ, το οποίο μάλιστα έφτασε μέχρι και τη Βουλή, δεν ήμασταν τόσο αισιόδοξοι ότι η κατάσταση μπορεί να αλλάξει τόσο άμεσα, όμως η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας μάς αιφνιδίασε θετικά.

Από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος έδειξε ενοχλημένος με την εικόνα εγκατάλειψης και με σειρά παρεμβάσεων έδειξε αποφασισμένος να επαναφέρει στο μουσειακό αυτό πάρκο την αίγλη που του αρμόζει.

Έτσι, πέραν των εργασιών που γίνονται εδώ και μέρες σε διάφορα σημεία, θα ακολουθήσει η προσθήκη αστικού εξοπλισμού, ενώ το σημαντικότερο είναι ότι θα υπάρξει φύλαξη του χώρου, αφού, δυστυχώς, όσες παρεμβάσεις και να γίνουν, ειδικά στα τρένα, είναι θέμα χρόνου να λεηλατηθούν ξανά και ουσιαστικά να γίνεται μια «τρύπα στο νερό».

Το «Θάρρος» μίλησε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Δημήτρη Μαστραγγελόπουλο, για τις εργασίες που έχουν γίνει, για αυτές που θα ακολουθήσουν, αλλά και για το πότε θα ολοκληρωθούν.


Όπως μας είπε, λοιπόν, λύθηκε πλέον το πρόβλημα περιμετρικά της λίμνης, όπου το σημείο συχνά γινόταν αδιάβατο λόγω λάσπης. Πλέον, αφού κατασκευάστηκε δίκτυο απορροής όμβριων υδάτων, τοποθετήθηκαν πεπαλαιωμένοι κυβόλιθοι.

Εργασίες γίνονται εδώ και μέρες και στο χώρο του πατινάζ, όπου θα αντικατασταθεί το δάπεδο με νέο βιομηχανικό.

Επίσης, δημιουργούνται νέες κερκίδες, ενώ μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στο σημείο θα είναι εφικτή η πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Παράλληλα, ξεκίνησαν πριν από λίγες ημέρες οι επισκευές των βαγονιών και πλέον τα συνεργεία είναι στο δεύτερο, διαδικασία που, όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, απαιτεί χρόνο και να μη υπάρχουν βροχοπτώσεις.

Όλα τα παραπάνω ο Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος υπολογίζει ότι θα έχουν ολοκληρωθεί στις αρχές Απριλίου

Τέλος, σχετικά με το θέμα φύλαξης, ανάφερε ότι σύμφωνα και με τις δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας σε 10 περίπου ημέρες όλα θα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει.

Το πράσινο

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό του πάρκου είναι το πράσινο, όπου επίσης παρατηρούνταν προβλήματα, αλλά φαίνονται να λύνονται.

Ειδικότερα, σε επικοινωνία που είχαμε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιάννη Μπάκα μάς ανέφερε ότι συνεργεία βρίσκονται στο χώρο και αυτή τη στιγμή στόχος είναι να γίνει άρση της επικινδυνότητας από τα ψηλά δέντρα, καθώς αν δεν κλαδευτούν, αποτελούν κίνδυνο για μικρούς και μεγάλους.

Η παραπάνω κίνηση, όπως είπε, είναι μία από τις παρεμβάσεις που γίνονται στο πάρκο, αφού συνεχώς η Υπηρεσία βρίσκεται σε αυτό, ενώ σε επόμενη φάση θα το εμπλουτίσει.

tharrosnews.gr

sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ