2021-03-11 23:02:52
Φωτογραφία για Μεγαλώστε τον διαθέσιμο χώρο σας για φυτά με DIY γλάστρες ...ανθοστήλες
Πολύ ιδιαίτερος και εντυπωσιακός τρόπος για να δημιουργήσετε συνθέσεις - "ανθοστήλες" φυτών χρησιμοποιώντας μια απλή γλάστρα και ένα καλάθι φύτευσης, από αυτά που συνήθως χρησιμοποιούμε σαν κρεμαστές γλάστρες.

Στην βάση μιας τέτοιας σύνθεσης μπορεί να τοποθετηθεί κάθε είδους δοχείο φύτευσης μεγάλου μεγέθους στο κέντρο του οποίου θα στερεώσετε μια ξύλινη ή σιδερένια ράβδο.

Στο επάνω μέρος της ράβδου στήριξης θα πρέπει να προσαρμοστεί ένα απλό καλάθι-γλάστρα στο οποίο επίσης θα φυτέψετε, δημιουργώντας έτσι μια στήλη όποιου ύψους θέλετε και όγκου-πλάτους που θα διαμορφωθεί ανάλογα με την επιλογή των φυτών. 

 

Aνάλογα με το μέγεθος - ύψος της όλης κατασκευής και το είδος της ράβδου που θα χρησιμοποιήσετε και που μπορεί να είναι λεπτός κορμός, ξύλινος πάσσαλος ή μεταλλικός σωλήνας θα χρειαστεί αρχικά να στερεώσετε στο επάνω μέρος του τον μεταλλικό σκελετό του καλαθιού, με όποιον τρόπο σας είναι ευκολότερος. (Σύρμα, κάρφωμα με την βοήθεια μεταλλικών ελασμάτων, μια ισχυρή εποξική κόλλα κλπ).την συνέχεια στερεώνετε την ράβδο στήριξης μέσα στο χώμα του κάτω δοχείου-γλάστρας και δεν απομένει παρά η τοποθέτηση των φυτών. 


Από τα πιο πρακτικά είδη στήριξης για κατασκευές αυτής της μορφής είναι οι έτοιμοι πάσσαλοι κήπου - περίφραξης, αιχμηροί στην μία άκρη ώστε εύκολα να στερεώνονται στο χώμα. 

Στην εξωτερική πλευρά του επάνω δοχείου φυτέψτε είδη με κάθετη ανάπτυξη ώστε μεγαλώνοντας να κρύβουν-καλύπτουν εντελώς και το καλάθι - γλάστρα και όσο μεγαλύτερος μέρος της  ράβδου στήριξης. 

Φυσικά αντί για ένα τέτοιο καλάθι με την ειδική επένδυση μπορείτε και στο πάνω μέρος μιας τέτοιας "ανθοστήλης" να τοποθετήσετε ένα απλό ελαφρύ δοχείο φύτευσης π.χ ένα κοινό καλάθι επενδυμένο με χοντρό νάϋλον πριν την τοποθέτηση του χώματος ή μια πλαστική χαμηλή και ρηχή γλάστρα που θα προσαρμόσετε στέρεα πάνω στην ράβδο.

Είναι ιδανικός τρόπος για να χωρέσετε σε πολύ λίγο χώρο πολλά και διαφορετικά φυτά ειδικά σε μικρά μπαλκόνια και αυλές και για να δημιουργήσετε επί της ουσίας "μικρά δεντράκια" ιδιαίτερα εντυπωσιακής εμφάνισης.

Επιλέγοντας είδη για τέτοιους τύπου γλάστρες διαλέξτε κάποια μόνιμα πράσινα φυτά πλαισιωμένα με εποχιακά ανθοφόρα, ώστε στην διάρκεια όλου του χρόνου η σύνθεση να παραμένει "γεμάτη" και "χρωματιστή".

Η ομαδοποίηση ομοειδών φυτών σε τέτοιες συνθέσεις επίσης δημιουργεί ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, συγκεντρώνοντας πχ σε μία γλάστρα ανθοστήλη βότανα - αρωματικά, σε μια άλλη αποκλειστικά εποχιακά λουλούδια ή  παχύφυτα - κακτοειδή κλπ.

Παραλείποντας το κάτω δοχείο φύτευσης, στερεώνοντας δηλαδή μόνο ένα καλάθι ή γλάστρα στο επάνω μέρος ενός δοκαριού - πασάλλου, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε εντυπωσιακές κατασκευές για τον κήπο ή και διαδρόμους με τέτοια ιδιαίτερα ...δεντράκια.

Το μόνο που θα χρειαστεί σε αυτήν την περίπτωση είναι να στερώσετε γερά την δοκό στήριξης στο χώμα και στην συνέχεια επάνω της ένα οποιοδήποτε δοχείο φύτευσης, ενώ στο κάτω μέρος μπορείτε να φυτέψετε απευθείας στο χώμα.

Εκτός των άλλων αυτός είναι ένας πολύ πρακτικός τρόπος στις περιπτώσεις που θέλετε γλάστρες και λουλούδια να βρίσκονται σε ψηλότερα σημεία για να τα προστατέψετε π.χ από τις παιχνιδιάρικες επιδρομές ...κατοικίδιων ζώων :)

Είτε με ένα είτε με δύο δοχεία φύτευσης, το τελικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό και μπορεί να πάρει πάρα πολλές μορφές όπως και να αλλάζει όψη και χρώματα ανά εποχές, ανάλογα τόσο με τα βασικά φυτά όσο και με τα εποχιακά που κάθε φορά θα επιλέγετε.  

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ