2021-03-11 21:47:32
Φωτογραφία για Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου η νεαρή που έσκιζε Εικόνες της Παναγίας!
Γιάννενα, Αύγ 1808. Ένας νεαρός Μοναχός ονόματι Δημήτριος καταγόμενος από την Σαμαρίνα, κατηγορήθηκε από τους Τούρκους ως στασιαστής επειδή κήρυττε δημόσια για την Βασιλεία του Θεού, την οποία αυτοί αντιλαμβάνονταν με Κοσμική-Ανατρεπτική έννοια.

Τον παρουσιάζουν στον Αλή-Πασά για ανάκριση, ο οποίος βλέποντας μια μικρή εικόνα της Παναγίας που είχε στο στήθος του ο Δημήτριος, ζήτησε με οργή και μανία να του την δώσει.

Ο Δημήτριος αρνήθηκε, γνωρίζοντας ότι καταστρέφοντας και ποδοπατώντας την Εικόνα, πρόδιδε με αυτό τον τρόπο τα Θεία.

Παρά τις πολλές απειλές του δεν κατάφερε να του την δώσει. Είχε σημασία να μην την πάρει με την βία, αλλά να την παραδώσει ο ίδιος γιατί αυτή η κίνηση του θα δήλωνε αρνηση της Χριστιανικής του Πίστης.

Ο Αλή-Πασάς έγινε θηρίο και διέταξε τους δήμιους να τον αναλάβουν. Αυτοί βρίζοντας τον Χριστό και την Παναγία, του διαπέρασαν αιχμηρές σφήνες μέσα από τα νύχια μέχρι τους βραχίονες, τον έσφιξαν τόσο πολύ με αλυσίδα μέχρι που έσπασε η αλυσίδα, τον κρέμασαν από τα πόδια με φωτιά αναμμένη κάτω από το κεφάλι και στην συνέχεια τον έχτισαν ζωντανό μέσα σε τοίχο για να είναι αργός και βασανιστικός ο θάνατος του
. Άντεξε δέκα μέρες αυτό το Μαρτύριο και ξεψύχησε λέγοντας με όση δύναμη του είχε απομείνει το «Ἐπίστρεψον, ψυχή μου, εἰς τήν ἀνάπαυσίν σου, ὅτι ὁ Κύριος εὐηργέτησέ σε».

Όλες αυτές οι πληροφορίες και με πιο πολλές ακόμα λεπτομέρειες προέρχονται από τον Γάλλο Πρόξενο στα Ιωάννινα Pouqueville, ο οποίος γνώριζε τον Δημήτριο. Είναι ο Νεομάρτυς Δημήτριος ο εκ Σαμαρίνης η μνήμη του οποίου τιμάται την 18 Αυγούστου.

Και έρχεται μια Καθηγήτρια Πανεπιστημίου (ο Θεός να την κάνει Καθηγήτρια) στην Επέτειο των 200 χρόνων από την Απελευθέρωση μας από τους Τούρκους, να καταστρέψει δημόσια Εικόνα της Θεοτόκου για να δείξει ΤΙ;;;;;

Την απελευθέρωση της από το κατεστημένο;

Το ιδεολογικό της μίσος για την εκκλησία και τους Αγίους;

Τα προβλήματα της που κρύβονται πίσω από κάποιες, αυτού του τύπου, σύγχρονες σπουδαγμένες γυναίκες οι οποίες στις ημέρες μας μορφώνονται σε έναν παράδοξο ''Φεμιναζισμό'' ;

Δεν γνωρίζει ότι δια της Θεοτόκου η Γυναίκα ανέβηκε στο Ύψιστο Αξίωμα της;

Ζούμε καιρούς χαλεπούς στην Πατρίδα μας, που αδυνατούμε να βρούμε λόγια για να τους περιγράψουμε!!!
πηγή
proskynitis
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ