2021-03-12 15:23:51
Φωτογραφία για Μπονάνος για τρένο προς Δυτική Αχαΐα: «Δεν θα γίνουμε μπαλάκι για δύο»
Τη δυσφορία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προκάλεσε η διαρροή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για προβλήματα στη γραμμή Πάτρα-Κάτω Αχαΐα του προαστιακού. «Δεν θα γίνει η Περιφέρεια "μπαλάκι" ανάμεσα στον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ», δήλωσε στην «Π» ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος.

Το θέμα έχει πυροδοτήσει πολιτικές και κοινωνικές αντιδράσεις, καθώς ήδη υπάρχει καθυστέρηση στην εκτέλεση του δρομολογίου. Οι αιτιάσεις που εμφάνισε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για προβλήματα στη γραμμή και η αμφισβήτηση ως προς την επάρκεια του χρόνου για την εκτέλεση του δρομολογίου δεν απασχολούν την Περιφέρεια, το οποίο επισημαίνει ότι έχει συμβληθεί με τον ΟΣΕ για την σύνδεση της Πάτρας με την Κάτω Αχαΐα. Ωστόσο, υπάρχουν ήδη φωνές που εκτιμούν ότι ο πραγματικός λόγος των παρατηρήσεων-ενστάσεων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν είναι η καμπυλότητα της γραμμής, ο χρόνος του δρομολογίου ή τα κλαδιά που χτυπούν στο συρμό και θέλουν κόψιμο, αλλά οι μειωμένες προσδοκίες που έχει για την χρήση του προαστιακού (ειδικά σε περίοδο με περιοριστικά μέτρα). Κοντολογίς, θεωρείται μη εμπορικό το δρομολόγιο.


Ο Χ. Μπονάνος έκανε λόγο για «προφάσεις εν αμαρτίαις» και δεν έκρυψε την βαριά του ενόχληση. Η περιφερειακή αρχή περιμένει σήμερα να έχει επικοινωνία με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ, Θανάση Κοτταρά, και πιθανά με την διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. «Ο ΟΣΕ είναι ο συνομιλητής της Περιφέρειας», μάς είπε ο αντιπεριφερειάρχης, εννοώντας ότι αυτοί είναι οι δύο φορείς που επικοινωνούν για την ορθή εφαρμογή της σύμβασης που έχουν συνυπογράψει.

Για το θέμα του χρόνου που απαιτείται ώστε να διανυθεί η απόσταση Πάτρα-Κάτω Αχαΐα, ο Χ. Μπονάνος τόνισε ότι αυτός μετρήθηκε στα 27 λεπτά κατά το πρόσφατο δοκιμαστικό που έγινε από τον διαχειριστή της γραμμής (ΟΣΕ) και αμφισβήτησε το χρόνο των 34 λεπτών για τον οποίο κάνει λόγο η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. «Εμείς διεκδικούμε την σύνδεση των δύο αστικών κέντρων, της Πάτρας και της Κάτω Αχαΐας, μέσω του προαστιακού για την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας. Δεν θα γίνουμε "μπαλάκι" ανάμεσα στον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ», πρόσθεσε.

Σε πολιτικό επίπεδο, κριτική άσκησε στην περιφερειακή αρχή το μέλος της παράταξης Κατσιφάρα, Κώστας Καρπέτας, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μέμφθηκε την Περιφέρεια για πρόωρους πανηγυρισμούς (πριν ξεκινήσουν τα δρομολόγια) και την κατηγόρησε για παλινωδίες που ξεπέρασαν τα όρια της Δυτικής Ελλάδας, εννοώντας τις ενστάσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που αναδημοσιεύθηκαν από μέσα μαζικής ενημέρωσης του κέντρου.

«Αυτοί που δεν λειτούργησαν τον προαστιακό και έβαλαν το πηλήκιο του σταθμάρχη μας κουνούν σήμερα το δάχτυλο, και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν μικροπολιτικά τις καθυστερήσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ», σχολίασε ο Χ. Μπονάνος για την κριτική του συναδέλφου του και υπενθύμισε ότι η περιφερειακή αρχή δεν κινήθηκε στον αέρα, αλλά δημοσιοποίησε το πρόγραμμα δρομολογίων που συνέταξε ο ΟΣΕ.

pelop.gr

sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ