2021-03-13 00:55:20
Φωτογραφία για Εκπρόσωπος Frontex: Τρία περιστατικά πυροβολισμών στον Έβρο, μόνο την περασμένη εβδομάδα
 

Τρία περιστατικά με πυροβολισμούς από Τούρκους στρατιώτες στην ελληνοτουρκική μεθόριο στον Έβρο κοντά στην περιοχή του Τυχερού καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ μάρτυρες των επεισοδίων έγιναν μεικτές περίπολοι Ελλήνων και Γερμανών συνοριοφυλάκων που βρίσκονται στην περιοχή.

Σύμφωνα με όσα κατέγραψαν στις αναφορές τους, την Παρασκευή, Τούρκοι στρατιώτες που αντελήφθησαν την παρουσία περιπόλου στην ελληνική πλευρά των συνόρων, έστρεψαν τα φώτα προς το μέρος των Ελλήνων και Ευρωπαίων συνοριοφυλάκων και πυροβόλησαν δύο φορές στον αέρα για εκφοβισμό. 

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Frontex έστειλε μια επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενημερώνοντας για το περιστατικό. Και ζήτησε από τους συνοριοφύλακες να διασφαλίσουν πως φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα και να λάβουν επιπρόσθετα προληπτικά μέτρα ώστε να το αντιμετωπίσουν. 

Τα περιστατικά επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Frontex Κρις Μπορόβσκι μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αποκαλύπτοντας ότι τα επεισόδια ήταν τρία και όχι δυο. 


Κρις Μπορόβσκι: Ήταν τρία περιστατικά, δυο την Παρασκευή και ένα την Κυριακή, στα δυο εμπλέκονταν άνθρωποι που φαίνεται πως ήταν κοντά σε ένα στρατιωτικό όχημα, στο άλλο, ήταν κοντά σε κάποια μορφής κτίριο. Οι συνοριοφύλακες πιστεύουν ότι είδαν ανθρώπους που φορούσαν στολές, αλλά είναι δύσκολο να πούμε κάτι παραπάνω από αυτό. 

Με βάση τις αναφορές που λαμβάνετε, είναι συνήθη αυτά τα περιστατικά; 

Κρις Μπορόβσκι: Ξέρετε αυτό συνέβαινε στο παρελθόν, θυμάμαι αρκετά αντίστοιχα περιστατικά να συμβαίνουν πέρυσι τέτοια εποχή, αλλά νομίζω πως είναι η πρώτη φορά που το βλέπουμε εδώ κι αρκετούς μήνες. 

Αρκετά περιστατικά με πυροβολισμούς στον αέρα από Τούρκους στρατιώτες είχαν καταγραφεί την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2020, στον απόηχο της περσινής κρίσης στον Έβρο. Πρόκειται για 27 περιστατικά σε 11 μήνες. 
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ