2021-03-21 23:52:50
Φωτογραφία για Απλές ρυθμίσεις στο σπίτι μπορούν να βοηθήσουν όσους έχουν χαμηλή όραση
Η χαμηλή όραση μπορεί να είναι μια σημαντική πρόκληση για άτομα κάθε ηλικίας που προσπαθούν να διατηρήσουν την ανεξαρτησία τους. Η χαμηλή όραση μπορεί να κάνει τις καθημερινές δραστηριότητες δύσκολες, αυξάνοντας την εμπιστοσύνη στους αγαπημένους και τους φροντιστές, αυξάνοντας παράλληλα τον κίνδυνο πτώσεων και κατάθλιψης. Ωστόσο, εδώ είναι μερικές απλές προσαρμογές γύρω από το σπίτι που μπορούν να μειώσουν αυτήν την εξάρτηση για εκείνους με λιγότερο σοβαρές μορφές χαμηλής όρασης.

Στήνω σκηνικό

Τοποθετήστε έπιπλα σε μικρές ομάδες, ώστε να απαιτείται λιγότερη απόσταση για την όραση κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας. Αποφύγετε ταπετσαρίες και χαλιά με μοτίβα, τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν οπτική σύγχυση. Αντ 'αυτού, βρείτε έπιπλα με υφή, η οποία παρέχει απλές ενδείξεις για την αναγνώριση.

Αυξήστε την αντίθεση και το χρώμα

Ρυθμίστε αξεσουάρ με έντονα χρώματα γύρω στο σπίτι για να βοηθήσετε στον εντοπισμό των αντικειμένων γύρω τους. Χρησιμοποιήστε χρώματα αντίθεσης για να ορίσετε με σαφήνεια τις πόρτες, τα σκαλοπάτια, τα κουφώματα, τους διακόπτες, τις πρίζες ή τις προσγειώσεις κλιμακοστασίων για να μειώσετε τον κίνδυνο λανθασμένων βημάτων και πτώσεων.


Κάντε το φωτεινό

Ο φωτεινότερος φωτισμός μπορεί να βοηθήσει στην ανάγνωση και σε δραστηριότητες όπως το ράψιμο ή το μαγείρεμα. Παρέχετε άφθονο φωτιστικό δαπέδου και επιτραπέζιες λάμπες για να βελτιώσετε τον εναέριο φωτισμό. Αφαιρέστε τους καθρέφτες που αντανακλούν τα φώτα για να δημιουργήσετε ένα έντονο φως. Χρησιμοποιήστε καλύμματα παραθύρων που επιτρέπουν το φυσικό φως να περάσει.

Αγκαλιάστε την τεχνολογία

Υπάρχει μια ποικιλία εργαλείων τεχνολογίας για smartphone και tablet που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν άτομα με χαμηλή όραση. Ένα παράδειγμα είναι το Spotlight Text, το οποίο μπορεί να διαμορφωθεί ώστε να βοηθά άτομα με συγκεκριμένα μοτίβα χαμηλής όρασης να διαβάζουν με μεγαλύτερη άνεση.

Απαλλαγείτε από κινδύνους

Χρησιμοποιήστε προϊόντα χωρίς λάμψη για να καθαρίσετε δάπεδα αντί για κερί. Κολλήστε τα χαλιά και αφαιρέστε τα ηλεκτρικά καλώδια από τα μονοπάτια για να μειώσετε τον κίνδυνο πτώσης και τραυματισμού.

Παρακολουθήστε τις εξετάσεις ματιών

Αρκετές ασθένειες που προκαλούν χαμηλή όραση, όπως εκφυλισμός της ωχράς κηλίδας και γλαύκωμα, είναι προοδευτικές και μπορούν να επιδεινωθούν χωρίς κατάλληλη παρακολούθηση και θεραπεία. Κατά τη διάρκεια μιας εμπεριστατωμένης οφθαλμολογικής εξέτασης, ένας οφθαλμίατρος μπορεί να εντοπίσει τόσο τον τύπο όσο και τη σοβαρότητα της απώλειας όρασης, και σε ορισμένες περιπτώσεις παραπέμπει τους ασθενείς σε αποκατάσταση χαμηλής όρασης.

Το να έχεις χαμηλή όραση μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά δεν χρειάζεται να σταματήσεις την ανεξαρτησία σου. Λίγες μόνο προσαρμογές στο σπίτι μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στη διατήρηση της άνεσης και στην ενίσχυση της ικανότητάς σας να ολοκληρώσετε τις κανονικές σας καθημερινές δραστηριότητες με μερική όραση.
πηγή
themaygeias
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ