2021-03-22 12:34:38
Φωτογραφία για Σκέρτσος: Αστείο να ζητείται αμοιβή για ένα δωρεάν τεστ που απλά παίρνουν από το ράφι και το δίνουν στους πολίτες - Χωρίς αμοιβή η διάθεση των self τεστ από τα φαρμακεία
Δεν θα υπάρχει προφανώς αμοιβή για την διάθεση των δωρεάν τεστ κορονοϊού από τα φαρμακεία, τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Άκης Σκέρτσος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι». Όπως είπε θα ήταν και αστείο να ζητείται αμοιβή για ένα δωρεάν τεστ που απλά παίρνουν από το ράφι και το δίνουν στους πολίτες.

Εξήγησε ωστόσο ότι θα υπάρχει ένα συμβολικό αντίτιμο προκαθορισμένου ύψους το οποίο κάποιος πολίτης θα καταβάλει στους φαρμακοποιούς εάν θέλει βοήθεια ή εκπαίδευση για το πώς θα διενεργήσει το τεστ.

Ο κ. Σκέρτσος τόνισε ότι είναι κρίσιμη η συμμετοχή του φαρμακείου της γειτονιάς, δήλωσε βέβαιος ότι θα συνεργαστούν και πρόσθεσε ότι είναι και επιβεβλημένη υποχρέωσή τους στο πλαίσιο του κοινωνικού λειτουργήματος που επιτελούν.

Η πλατφόρμα για τα θετικά αποτελέσματα

Τα θετικά αποτελέσματα των self τεστ εξήγησε ότι θα πρέπει να δηλώνονται προκειμένου ο πολίτης να οδηγείται σε επιβεβαιωτικό τεστ σε δημόσιες δομές και να υπάρξει επιβεβαίωση της θετικής διάγνωσης. Στόχος όπως είπε είναι να υπάρχει μαζική διάγνωση των θετικών κρουσμάτων καθώς από εδώ και πέρα θα ζούμε με τα πολλά κρούσματα.


Τέλος της εβδομάδας οι αποφάσεις για άνοιγμα

Στο ερώτημα εάν θα υπάρξει ελεγχόμενο άνοιγμα δραστηριοτήτων, ο κ. Σκέρτσος απάντησε ότι θα πρέπει να εξεταστεί η πορεία των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες και ειδικά πως θα πάει η Τρίτη και η Τετάρτη.

Εξήγησε ότι στόχος είναι η αρχή να γίνει με το λιανεμπόριο και την Γ’ Λυκείου αλλά πως δεν είναι ακόμη γνωστό αν οι δυο αυτές δραστηριότητες θα ανοίξουν ταυτόχρονα και όλα αυτά θα εξεταστούν την Παρασκευή.

Έχουν αποδώσει τα μέτρα. Αυστηρότερο αυτό το lockdown από της άνοιξης

Ο υπουργός τόνισε ότι αυτό το lockdown είναι αυστηρότερο από του περασμένου Μαρτίου και πως καθοριστικοί παράγοντες για την αύξηση των κρουσμάτων είναι οι μεταλλάξεις, με τη βρετανική να είναι έως 90% πιο μεταδοτική, η αύξηση της κινητικότητας κατά 20% σε σχέση με το lockdown της άνοιξης, η κόπωση, οι δημόσιες και ιδιωτικές συναθροίσεις.

Τα μέτρα λειτουργούν δεν μπορεί να τα αμφισβητούμε συνεχώς, τόνισε ο κ. Σκέρτσος και πρόσθεσε ότι απαιτείται από όλους να λειτουργούν με αίσθημα ατομικής και συλλογικής ευθύνης.

Πηγή: skai.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ