2021-03-22 11:18:39
Φωτογραφία για Πως θα αξιοποιήσετε παλιά αντικείμενα - έπιπλα στην διακόσμηση της Κουζίνας
Διακόσμηση - διαμόρφωση Κουζίνας 

με παλιά έπιπλα - αντικείμενα

Το vintage, ρομαντικό ή και κλασσικό country ύφος είναι ευκολότερο να τα υιοθετήσετε στην Κουζίνα, σε σχέση με άλλους χώρους του σπιτιού, αφού τα συγκεκριμένα διακοσμητικά στυλ μπορούν να εκπροσωπηθούν στον χώρο σε μεμονωμένα έπιπλα και μικρές λεπτομέρειες ακόμη και μέσα σε μια κουζίνα με εντελώς απλά και όχι αντικέ στο σύνολό τους έπιπλα-ντουλάπια και γενικά σε κάθε κουζίνα, αρκεί βεβαίως αυτή να μην είναι διαμορφωμένη σε έντονα μοντέρνο design.



Όπως γενικά στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων σε στυλ ...άλλων εποχών και για να διαμορφώσετε ανάλογα την κουζίνα σας αρκεί να χρησιμοποιήσετε κάποια παλιά  και "άχρηστα" αντικείμενα, με την έννοια του μη λειτουργικού, αφού βεβαίως ο,τιδήποτε παλιό και ειδικά αν η αξία του είναι κυρίως συναισθηματική συγκαταλέγεται πάντα στα πιο ...πολύτιμα για την διαμόρφωση - διακόσμηση ενός σπιτιού. 


Μπακιρένια - χάλκινα ή και παλιά αλουμινένια μαγειρικά σκεύη, που είτε διαθέτετε είτε εύκολα μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα παλαιών ειδών, θα προσθέσουν μια πολύ ιδιαίτερη vintage ατμόσφαιρα στην κουζίνα σας αν τα κρεμάσετε στον τοίχο ή τα τοποθετήσετε σε κάποιο ράφι. 



Οι αποθηκευτικοί χώροι στην κουζίνα δεν είναι ποτέ αρκετοί και μια παλιά ντουλάπα, συρταριέρα ή και ένας μπουφές, εκτός του ότι θα χωρέσουν πάρα πολλά θα προσθέσουν πραγματικά μια πολύ ιδιαίτερη διαμόρφωση στον χώρο της κουζίνας. 

Αν πρόκειται για όχι ιδιαίτερα ψηλό έπιπλο μπροσθέστε μερικά ράφια στον τοίχο και είναι σίγουρο ότι το αποτέλεσμα αισθητικά και λειτουργικά θα είναι κατά πολύ ανώτερο από την τοποθέτηση στο ίδιο σημείο εντός συμβατικού ντουλαπιού κουζίνας. 

Αν το προτιμάτε μπορείτε φυσικά και να βάψετε το έπιπλο σε όποια απόχρωση ταιριάζει συνολικά στην κουζίνας σας ή να εφαρμόσετε μια απλή τεχνική παλαίωσης.



Παλιά εμαγιέ και μεταλλικά ή και ξύλινα σκεύη και αντικείμενα για χρήση στην κουζίνα όπως πχ ζυγαριές, τσαγερά, μεταλλικές φόρμες κλπ μπορούν να αποτελέσουν τα κεντρικά κομμάτια σε ένα σημείο - ράφι στην κουζίνα σας διακοσμημένο γενικά με αντικέ κομμάτια.

Οι συνθέσεις αυτής της μορφής είναι ακόμη πιο όμορφες αισθητικά αν δεν αποτελούνται αποκλειστικά από είδη κουζίνας αλλά πλαισιωθούν από vintage στοιχεία όπως πχ κάδρα αντίστοιχου ύφους, μικρά διακοσμητικά, παλιά βιβλία μαγειρικής κλπ.  



Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο για να προσθέσετε vintage ατμόσφαιρα στην κουζίνα είναι ασφαλώς ένα ανάλογου ύφους  τραπέζι.

Αν δεν διαθέτετε κάτι ανάλογο στην αγορά θα βρείτε εντελώς απλά κλασσικά ξύλινα τραπέζια που μπορούν να συνδυαστούν με πολλών τύπων καρέκλες, όπως βεβαίως και να βαφτούν - επεξεργαστούν με τεχνικές παλαίωσης. 

Αν δεν διαθέτετε κάτι ανάλογο στην αγορά θα βρείτε εντελώς απλά κλασσικά ξύλινα τραπέζια που μπορούν να συνδυαστούν με πολλών τύπων καρέκλες, όπως βεβαίως και να βαφτούν - επεξεργαστούν με τεχνικές παλαίωσης. 



Οι κλασσικοί πολυέλαιοι, οποιουδήποτε σχεδίου, αποτελούν μια από τις ιδιαίτερες διακοσμητικές επιλογές ακόμη και για κουζίνες μοντέρνου στυλ.

Αν έχετε ένα τέτοιο κομμάτι τοποθετείστε το στην κουζίνα σας αν όχι αλλά σας αρέσει η ιδέα αναζητείστε κάτι ανάλογο σε καταστήματα με παλαιά - μεταχειρισμένα είδη. Τις πιο πολλές φορές οι τιμές τους είναι ιδιαίτερα συμφέρουσες ακόμη και εάν χρειάζονται μικρές επισκευές. 



Γενικά το φωτιστικό σε κάθε εσωτερικό χώρο πραγματικά χαρακτηρίζει την συνολική ατμόσφαιρα γι΄αυτό και αναζητείστε ιδέες σε vintage ύφος ή σκεφτείτε με την λογική της ...ανακύκλωσης και αξιοποίησης παλιών αντικειμένων μετατρέποντας πχ σε ένα εξαιρετικά ιδιαίτερης αισθητικής φωτιστικό για την κουζίνα σας ένα ...κόσκινο, αλλά και αντικείμενα όπως παλιά μεταλλικά σκεύη-δοχεία, φόρμες κλπ.  



Εκτός των φωτιστικών και πολλοί άλλοι τύποι DIY κατασκευών που βασίζονται στην αξιοποίηση κάποιου παλιού ή αντικέ αντικειμένου και την μετατροπή του σε διακοσμητικό αντικείμενο μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον χώρο της κουζίνας όπως για παράδειγμα ένα ξεχωριστό ρολόϊ τοίχου δημιουργημένο από ένα παλιό εμαγιέ ...καπάκι κατσαρόλας ή ένα παλιό σας ...τηγάνι. 

Θα χρειαστεί απλώς να τρυπήσετε στο κέντρο το σκεύος με κανονικό τρυπάνι για να προσαρμόσετε έναν μηχανισμό ρολογιού που θα βρείτε σε καταστήματα με σχετικά είδη αλλά και στα περισσότερα eshop - καταστήματα με είδη - υλικά για DIY - Κατασκευές.

Σε αυτού του τύπου τις κατασκευές εκτός από το βάψιμο και η τεχνική του decoupage είναι ένας πολύ απλός τρόπος για να διακοσμήσετε την επιφάνειά τους. 



Το παλιό ...άχαρο σύνθετο του σαλονιού, μια απλή ραφιέρα ή βιβλιοθήκη με ράφια, συρτάρια και κλειστά ντουλάπια, μπορούν θαυμάσια να μεταμορφωθούν σε ένα πολύ εντυπωσιακό αλλά και λειτουργικό έπιπλο - ντουλάπι κουζίνας. 

Βάψτε το έπιπλο με χρώμα κιμωλίας μόνο εξωτερικά ή και εσωτερικά, αλλάξτε αν χρειαζεται πομολάκια και προσαρμόστε ανάλογα με τις ανάγκες σας και τα ράφια, κάποια από τα οποία μπορούν βεβαίως και να αφαιρεθούν για να δημιουργήσετε μεγαλύτερους ενιαίους/ψηλούς χώρους στο έπιπλο.

Τα έπιπλα αυτής της μορφής που βασίζονται στην ουσία στην αλλαγή χρήσης επίπλων με αποθηκευτικούς χώρους μπορούν να πάρουν τελικά όποια όψη προτιμάτε και να ταιριάξουν το ίδιο πετυχημένα και σε κουζίνες απλώς κλασσικού ή και πιο μοντέρνου στυλ. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ