2021-03-26 16:44:10
Φωτογραφία για Σύγκρουση τρένων στην Αίγυπτο - Τουλάχιστον 32 νεκροί και 66 τραυματίες.
Σύγκρουση δύο τρένων βορείως της πόλης Σοχάγκ της Αιγύπτου κόστισε τη ζωή σε 32 ανθρώπους, ενώ τουλάχιστον 66 έχουν τραυματιστεί, όπως μεταδίδει η κρατική τηλεόραση της χώρας και αναμεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Η σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών έλαβε χώρα κοντά στην πόλη Τάχτα, στις όχθες του Νείλου, περί τα 365 χλμ. νοτίως του Καΐρου.

Όπως ανακοίνωσε η αρχή των σιδηροδρόμων της χώρας, τα τρένα συγκρούστηκαν όταν ενεργοποιήθηκε από "αγνώστους" το σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης, κοντά στην Σοχάγκ με αποτέλεσμα να σταματήσει το προπορευόμενο τρένο και το άλλο να πέσει πάνω του.

"Τα τρένα συγκρούστηκαν ενώ δεν κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα, με δύο βαγόνια να καταστρέφονται και ένα τρίτο να εκτροχιάζεται", ανέφερε πηγή των αρχών ασφαλείας στο Reuters.

Τουλάχιστον 36 ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο.

Η υπουργός Υγείας Χάλα Ζάγεντ βρίσκεται καθ΄οδόν προς τον τόπο του δυστυχήματος για "να παρακολουθήσει την κατάσταση της υγείας των τραυματιών", σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.


Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για να διακριβωθούν τα αίτια του δυστυχήματος.

Η Αίγυπτος έχει ένα από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα σιδηροδρομικά δίκτυα στην περιοχή και είναι συχνά τα δυστυχήματα.

Η πιο πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στην ιστορία της Αιγύπτου σημειώθηκε το 2002, όταν τυλίχθηκε στις φλόγες ένα τρένο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περίπου 370 άνθρωποι, περίπου 40 χιλιόμετρα νότια του Καϊρου.

capital.gr

sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ