2021-03-31 10:33:51
Φωτογραφία για Αναστολές συμβάσεων χωρίς κόφτες τον Απρίλιο - Οι προθεσμίες για τις δηλώσεις



Το μέτρο των αναστολών φαίνεται ότι θα παραμείνει στη ζωή μας για αρκετό χρόνο ακόμα και σίγουρα μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην ελληνική οικονομία. Οι αναστολές συμβάσεων συνεχίζονται και τον Απρίλιο και χωρίς «κόφτες», έτσι ώστε να πάρουν ανάσα τόσο οι κλειστές όσο και οι πληττόμενες επιχειρήσεις.

Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να αναστείλουν τη σύμβαση εργαζομένων τους και αυτοί με τη σειρά θα λάβουν από το κράτος την αποζημίωση ειδικού σκοπού, η οποία θα υπολογιστεί με βάση το ποσό των 534 ευρώ. Εν τω μεταξύ έως αύριο τα μεσάνυχτα οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων στις περιοχές που εντάχθηκαν στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, με έναρξη αναστολών από το Σάββατο 27 Μαρτίου. Παράλληλα, στις 12 Απριλίου εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή μονομερών δηλώσεων των καλλιτεχνών και των εργαζομένων ειδικών κατηγοριών που απασχολούνται στον κλάδο του τουρισμού.



Μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021 μπορούν να υποβάλουν οι επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στην ειδική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr, στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, έως και την 10/1/2021 και είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού. Η νέα προθεσμία υποβολής δήλωσης θα διαρκέσει έως τις 12 Απριλίου. Την ίδια στιγμή, έχει δοθεί εκ νέου η δυνατότητα υποβολής μονομερών υπεύθυνων δηλώσεων για τη λήψη αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021 στις εξής κατηγορίες εργαζομένων, εφόσον πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις:

Ξεναγοί και όσοι αποφοίτησαν 2019 και 2020 από διετούς φοίτησης Σχολές Ξεναγών, Τουριστικοί συνοδοί και εργαζόμενοι που απασχολήθηκαν τη θερινή τουριστική περίοδο έτους 2019, σε τουριστικές επιχειρήσεις με ΚΑΔ:

· 79.11 «Δραστηριότητες ταξιδιωτικών πρακτορείων»,

· 79.12 «Δραστηριότητες γραφείων οργανωμένων ταξιδιών», και

· 79.90 «Άλλες δραστηριότητες υπηρεσιών κρατήσεων και συναφείς δραστηριότητες», εφόσον δεν επαναπροσλήφθηκαν τη θερινή τουριστική περίοδο του έτους 2020.

Και τέλος, εργαζόμενοι που απασχολήθηκαν σε χειμερινά τουριστικά καταλύματα και χιονοδρομικά κέντρα από τον Οκτώβριο 2019 έως και τον Μάρτιο 2020 και δεν επαναπροσλήφθηκαν από τον Οκτώβριο του 2020 έως και τη 16η /2/2021.

Πηγή (ΤΕ 31/3/21)

Δείτε ακόμα:

Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ