2021-03-31 10:26:22
Φωτογραφία για Λιανεμπόριο με περιορισμούς αλλά χωρίς click away ή click in shop - Πότε θα ανοίξουν τα καταστήματα"Εάν υπάρξει "πράσινο φως" από την επιτροπή λοιμοξιωλόγων η αγορά θα ανοίξει με με περιορισμούς, αλλά όχι με τις μεθόδους click away και click inside" είπε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης μιλώντας στο OPEN. Συγκεκριμένα, σε ερώτηση εάν η επιτροπή λοιμωξιολόγων πει σήμερα ότι μπορούμε να κάνουμε στο λιανεμπόριο ένα βήμα,ποιος είναι ο σχεδιασμός, ο κ. Σταμπουλίδης είπε τα εξής:

"Αυτά τα εργαλεία λειτούργησαν σε μια φάση που υπήρχε στη λογική το μοντέλο της φυσαρμόνικας. Εδώ δεν πάμε ξανά σε μια τέτοια κατάσταση. Πηγαίνουμε σε μια κατάσταση με δεδομένο ότι οι κλάδοι οι οποίοι ανοίγουν, θα έχουν εκείνο το πλαίσιο μέτρων για να μπορούν να παραμείνουν ανοιχτοί καθ΄ όλη τη διάρκεια από εδώ και στο εξής και θα βρεθεί εκείνη η σχέση μεταξύ της κοινωνίας, των επιχειρήσεων και του ιού- να το βάλω και αυτό στην παράμετρο- ούτως ώστε να μάθουν να συμβιώνουμε και να αυτοπροστατευόμαστε με ανοιχτή την οικονομία"."Πάμε για άνοιγμα με περιορισμούς αλλά προφανώς το click away και το click inside σε αυτή τη φάση δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας. Έχουμε δύο νέα εργαλεία αυτοπεριορισμού στις επιχειρήσεις έχουμε το 13032 και έχουμε και τον χρονικό περιορισμό που δεν υπήρχε έως τώρα για την πραγματοποίηση των αγορών. Άρα αυτοί είναι πολύ πιο αυστηροί περιορισμοί από το να έχουμε το click away και το click inside", συμπλήρωσε ο κ. Σταμπουλίδης αναφερόμενος στον τρόπο που θα ανοίξει τη Δευτέρα, 5 Απριλίου το λιανεμπόριο.

Για το 13032

Όσον αφορά στο εάν θα ισχύσει το 13032 για τις αγορές του καταναλωτή και το τρίωρο είπε ότι " Το 13032 έχει ανακοινωθεί επίσημα. Δεν νομίζω ότι το ακούτε πρώτη φορά". Και συνέχισε λέγοντας ότι το 13032 " θα ισχύσει, όταν δοθεί αυτή η δυνατότητα να επανεκκινήσουμε την την οικονομία, θα είναι ένα από τα εργαλεία της εποπτείας της αγοράς και του περιορισμού της κίνησης".

Όπως είπε, "δεν στέλνουμε sms 6, στέλνουμε μήνυμα στο 13032 με τα στοιχεία μας. Αυτή είναι η έγκριση “.

"Για να μην δημιουργούμε και κλίμα, εμείς έχουμε μεγάλη πίστη στη εισήγηση της Επιτροπής και στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τα δεδομένα …θέλω να σας πω είναι και άποψη μάλλον είναι θέμα σεβασμού στον ρόλο της. Δεν θα ήθελα να τοποθετηθώ τι θα αποφασιστεί, περιμένουμε την εισήγησή τους και αναλόγως θα πράξουμε", ξεκαθάρισε.

Για τα εμπορικά κέντρα και τα γυμναστήρια

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι θα ανοίξουν κανονικά και τα εμπορικά κέντρα τη Δευτέρα αν δοθεί το «πράσινο φως» από την Επιτροπή. “Οι κανόνες και στην προηγούμενη φάση ήταν οριζόντιοι, δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο θα πρέπει να γίνει διαχωρισμός επιχειρήσεων “, συμπλήρωσε. Σε ερώτηση εάν θα ανοίξουν τα γυμναστήρια είπε " Σε αυτήν την φάση νομίζω ότι δεν είναι στην ατζέντα για τη συζήτηση".

(ΤΕ 31/3/21)

Δείτε ακόμα:

Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ