2021-03-31 11:38:29
Φωτογραφία για Self-test από τα φαρμακεία και στην Αγγλία! Με... τριπλή αμοιβή για τον φαρμακοποιό για συμμετοχή, εκπαίδευση και κατ'αποκοπή!
Πρόγραμμα αυτοδιάγνωσης μέσω γρήγορου τεστ ανίχνευσης αντιγόνου covid-19 (self-test) ανακοίνωσε χθες το NHS, το εθνικό σύστημα υγείας της Αγγλίας. 

Τα τεστ αυτά δεν θα διενεργούνται στα φαρμακεία για λόγους ασφαλείας όπως θα συμβαίνει και στην Ελλάδα άλλωστε.

Το τεστ θα παρέχεται δωρεάν στους πολίτες από τα φαρμακεία, η κύρια διαφορά όμως με την Ελλάδα είναι ότι τα φαρμακεία θα αμοίβονται για την υπηρεσία αυτή και μάλιστα οι φαρμακοποιοί εκεί θα πληρώνονται με ... τρεις διαφορετικούς τρόπους:

200 λίρες + ΦΠΑ εφάπαξ (234€ +ΦΠΑ), αν ο φαρμακοποιός δηλώσει πως θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα.250 λίρες + ΦΠΑ εφάπαξ (292€+ΦΠΑ), για να καλύψει ο φαρμακοποιός τα έξοδα εκπαίδευσης προσωπικού, δημιουργίας διαδικασίας, αποθήκευσης κτλ.1,5 λίρα + ΦΠΑ (2€ +ΦΠΑ) για κάθε κουτί που παραδίδει.

Επιπλέον ο φαρμακοποιός αξιολογεί τον ενδιαφερόμενο με βάση πρότυπες ερωτήσεις και καταγράφει τις απαντήσεις σε ειδική πλατφόρμα για χρήση από το NHS. Όποιος δεν απαντά στις ερωτήσεις δεν μπορεί να λάβει δωρεάν το τεστ.

Η συμμετοχή των φαρμακείων στο πρόγραμμα είναι εθελοντική.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στοιχεία για το πρόγραμμα στις παρακάτω ιστοσελίδες:

https://www.nhsbsa.nhs.uk

https://psnc.org.uk

Ευχαριστούμε θερμά τον συνάδελφο φαρμακοποιό Ιωάννη Κλάππα για τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες
Farmakopoioi
farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ