2021-04-05 23:48:03
Φωτογραφία για Facebook: Διαρροή δεδομένων για 617.000 ελληνικούς και 150.000 κυπριακούς λογαριασμούς
Σε περίπου 620.000 υπολογίζονται οι λογαριασμοί των χρηστών του Facebook στην Ελλάδα, προσωπικά δεδομένα των οποίων έχουν διαρρεύσει.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγραφή του ιστότοπου Hackread, στην Ελλάδα διέρρευσαν στοιχεία από 617. 722 λογαριασμούς και στην Κύπρο δεδομένα από 152.321 λογαριασμούς.

Παγκοσμίως, η διαρροή αφορά προσωπικά δεδομένα περισσότερων από 500 εκατ. χρηστών του Facebook, όπως μετέδωσε το Σάββατο το Business Insider.

Τα διαρρεύσαντα στοιχεία, αφορούν δεδομένα όπως τηλεφωνικοί αριθμοί, ονόματα, τοποθεσίες, ημερομηνίες γενεθλίων, βιογραφικά και σε κάποιες περιπτώσεις διευθύνσεις e-mail. 

Μάλιστα τα εν λόγω δεδομένα «είναι προσβάσιμα ουσιαστικά δωρεάν», σύμφωνα με όσα απειλεί η πλευρά της κυβερνοεπίθεσης.

Την αποκάλυψη έκανε ο Alon Gal, επικεφαλής τεχνολογίας στην εταιρεία πληροφοριών περί κυβερνοεγκλήματος Hudson Rock.


Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι πληροφορίες αυτές προσφέρονται σε τιμή λίγων ευρώ σε γνωστό site για «low-level» χάκερ.

Ωστόσο, ο Gal δήλωσε το Σάββατο ότι επιβεβαιώθηκε η αυθεντικότητα κάποιων δεδομένων μέσω σύγκρισης με αριθμούς γνωστών του.

Δημοσιογράφοι μπόρεσαν μάλιστα να αντιστοιχίσουν γνωστούς αριθμούς τηλεφώνου με λεπτομέρειες από τη βάση δεδομένων.

Εκπρόσωπος της Facebook ανέφερε ότι «τα συγκεκριμένα δεδομένα είναι πολύ παλιά και σχετίζονται με συμβάν που είχε επιδιορθωθεί τον Αύγουστο του 2019» «Εντοπίσαμε και λύσαμε το ζήτημα τον Αύγουστο του 2019». 
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ