2021-04-06 20:34:55
Φωτογραφία για ΟΑΕΔ: Πότε θα καταβληθούν τα επιδόματα ανεργίας – Ποσά και δικαιούχοι



Παρατείνονται κατά δύο μήνες τα επιδόματα ανεργίας, στο πλαίσιο στήριξης της οικονομίας από τις συνέπειες του κορωνοϊού, με την εν λόγω παράταση να αφορά όσα επιδόματα έληγαν μέσα στον Μάρτιο. Παράλληλα, εντός των επόμενων ημερών θα ξεκινήσει η καταβολή της παράτασης της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας. 

Ειδικότερα, η καταβολή του πρώτου μήνα της παράτασης θα ολοκληρωθεί εντός Απριλίου και η καταβολή του δεύτερου μήνα της παράτασης θα ολοκληρωθεί εντός του Μαΐου. Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός 3 εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ.



Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι του επιδόματος ανεργίας είναι μόνο όσοι παραμένουν άνεργοι κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση και δεν έχουν επωφεληθεί από παρατάσεις της ίδιας επιδότησης. Το δικαίωμα στη δίμηνη παράταση αφορά στη λήξη επιδόματος ανεργίας και όχι λήξη δίμηνης παράτασης. Επιδοτούμενοι άνεργοι που ξεκίνησαν να εργάζονται στο διάστημα της παράτασης, θα λάβουν ποσό αναλογικό με βάση τις ημέρες ανεργίας τους.

Η δίμηνη παράταση αντιστοιχεί στα εξής ποσά:

Τακτική επιδότηση ανεργίας – έως 798,5 € (έως 399,25 € μηνιαίως), προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλοςΒοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολούμενων – έως 798,5 € (έως 399,25 € μηνιαίως)Επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας – έως 400 € (έως 200 € μηνιαίως).(ΤΡ 6/4/21)

Δείτε ακόμα:

Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ