2021-04-20 14:11:36
Φωτογραφία για Απάντηση ΠΦΣ στον πρόεδρο του ΦΣΑ για ανάρτηση σε blog



Αριθμ. Πρωτ. 1920 /20.4.2021

Προς : Πρόεδροι Φαρμακευτικών Συλλόγων

Αντιπρόσωποι Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου

 

«Ο ΠΦΣ ενώνει, αγωνίζεται και διεκδικεί, ενώ άλλοι φλυαρούν, διχάζουν και λαϊκίζουν στο Διαδίκτυο»

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

            Μετά τη χθεσινή ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, του κ. προέδρου του ΦΣΑ και των ισχυρισμών του περί απειλών και νουθετήσεων στο περιεχόμενο της προσωπικής επιστολής που του απευθύναμε στις 30 Δεκεμβρίου του 2020 - μη δημοσιοποιημένης έως σήμερα -  με θέμα «Υποχρεωτική αργία η Κυριακή για τα φαρμακεία», είμαστε αναγκασμένοι να την κοινοποιήσουμε για να ενημερωθείτε όλοι. 

            Η προσπάθεια του ΠΦΣ ήταν να επισημάνει τη διαχρονική απουσία του ΦΣΑ στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων του Κλάδου. Όπως :

·         Ωράριο και οι διευρυμένοι.

·         Το πρόβλημα της Κυριακάτικης Αργίας για τα φαρμακεία μας.

·         Τις παράνομες διαφημίσεις. 

·         Τη λειτουργία φαρμακείων στα super markets & Βενζινάδικα.

            Επιτέλους πρέπει να επιληφθεί αυτών των προβλημάτων που απασχολούν τους συναδέλφους του ΦΣΑ και από τους οποίους δεχόμαστε καθημερινά καταγγελίες και διαμαρτυρίες.

            Επίσης εντύπωση μας προκαλεί ότι ο πρόεδρος ΦΣΑ, δεν έχει παρευρεθεί μέχρι τώρα σε καμία συνάντηση προέδρων φαρμακευτικών συλλόγων όπου συζητήθηκαν φλέγοντα θέματα των Συλλόγων μας.

            Επίσης τη Δευτέρα, ενώ ο κ. Λουράντος  εκλήθη να...





.... συμμετάσχει στη συνάντηση με την Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ, για την αναθεώρηση της Συλλογικής Σύμβασης των Ιατροτεχνολογικών (ένα μείζον θέμα για τον Κλάδο) της οποίας ήταν ο κύριος υπεύθυνος της  υπογραφής της, έλαμψε άλλη μια φορά δια της απουσίας του.

           Τελικά όλοι πρέπει να κρινόμαστε από τις πράξεις μας στο παρελθόν, από τις δράσεις μας στο παρόν αλλά και με αυτό που οραματιζόμαστε για το μέλλον του Κλάδου και όχι από τις επιδόσεις μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Σημείωση: Επισυνάπτεται η επιστολή της 30ης Δεκεμβρίου 2020

                       Με Εκτίμηση,

 

                                                                                                                                                                                        Ο Πρόεδρος                      Ο Γεν. Γραμματέας 

 

                                                                                                                                                                                        Απόστολος Βαλτάς         Σεραφείμ    Ζήκας















Αριθμ. Πρωτ. 5386

Προς

κ. Κωνσταντίνο Λουράντο Πρόεδρο του Φ.Σ. Αττικής



Αθήνα, 30 Δεκεμβρίου 2020

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ



Θέμα: «Υποχρεωτική αργία η Κυριακή για τα φαρμακεία»

Κ. Πρόεδρε,

Μόνο θλίψη αλλά και προβληματισμό, προκαλούν πια οι συνεχόμενες προσβλητικού χαρακτήρα «παρεμβάσεις» σας στα κοινωνικά δίκτυα, τον μόνο χώρο άλλωστε όπου επιδεικνύετε αξιοζήλευτη δραστηριότητα και επαναστατικότητα.

Πόσω μάλλον όταν επί της ουσίας απέχετε από τα καθημερινά δρώμενα και τα λιμνάζοντα προβλήματα του Συλλόγου σας, επιτρέποντας με τη συνειδητή ανοχή σας τα προβλήματα να γιγαντώνουν.

Αυτή την φορά δεν διστάσατε να καταφερθείτε εναντίον του Π.Φ.Σ. και της προσπάθειάς του να μην λειτουργήσουν τα φαρμακεία τις Κυριακές, ως προβλέπει η φαρμακευτική νομοθεσία, απαξιώνοντας μάλιστα τη σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου του Π.Φ.Σ. με χαρακτηρισμούς που δεν σας τιμούν. Δεν θέλετε προφανώς να παραδεχθείτε ότι χάρη στη συντονισμένη προσπάθεια του Π.Φ.Σ. και των τοπικών Φαρμακευτικών Συλλόγων, δεν άνοιξε κανένα φαρμακείο τις Κυριακές αυτές εκτός Αττικής. Στην δε Αττική, μόνο χάρη στις πρωτοβουλίες μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου σας και τομεαρχών του ΦΣΑ, το φαινόμενο περιορίστηκε σε μεμονωμένες περιπτώσεις. Η σιωπή σας στην προσπάθεια ολίγων να αλώσουν την αργία της Κυριακής ήταν πράγματι εκκωφαντική.



Αξίζει να σημειωθεί ότι η θέση του Π.Φ.Σ. ότι οι προβλέψεις των ανωτέρω ΚΥΑ δεν υπερισχύουν των διατάξεων του Νόμου και ως εκ τούτου τα φαρμακεία δεν θα λειτουργήσουν τις εν λόγω Κυριακές, εκτός των φαρμακείων που διημερεύουν και διανυκτερεύουν, έγινε δεκτή ακόμη και από τον Υπουργό Ανάπτυξης από το βήμα της Βουλής κατά τη σχετική συζήτηση, οι δε δηλώσεις – διευκρινήσεις αυτές υπέχουν θέση νομοθετικής διατάξεως.



Στο σημείο αυτό οφείλουμε να δηλώσουμε ότι δεν γνωρίζουμε ποια είναι εν τέλει η θέση σας, τόσο η προσωπική αλλά και η νομική θέση του Φ.Σ. Αττικής επί του ως άνω ζητήματος που ανέκυψε ένεκα των εν λόγω ΚΥΑ. Ξεκάθαρα, χωρίς αστερίσκους και ήξεις – αφήξεις. Ο Π.Φ.Σ. δια του Νομικού Συμβούλου του, εγγράφως από την πρώτη στιγμή εξέφρασε πέραν πάσης αμφιβολίας τη νομική θέση του. Η θέση του Φ.Σ. Αττικής επί του νομικού ζητήματος ακόμη αγνοείται. Όπως επίσης αγνοείται και η νομική θέση του Φ.Σ. Αττικής επί του ζητήματος των διαφημίσεων από τα φαρμακεία, καίτοι σας έχει ζητηθεί από τον Π.Φ.Σ. να την αποστείλατε από την 7η.12.2020.

Θα έπρεπε να γνωρίζετε τα τόσα έτη που διατελείτε Πρόεδρος του Φ.Σ. Αττικής, ότι η δικαστική αντιμετώπιση μίας ΚΥΑ περιορισμένης χρονικής ισχύος ούτε ενδείκνυται, ούτε επιφέρει άμεσα αποτελέσματα. Για το λόγο αυτό ο Π.Φ.Σ. επέλεξε τον πολιτικό χειρισμό του ζητήματος. Ως Πρόεδρος Φ.Σ. θα έπρεπε επίσης να γνωρίζετε ότι έχετε την δυνατότητα να προσφύγετε αυτοτελώς ως Σύλλογος, αν κρίνατε ότι ήταν χρήσιμο εν προκειμένω. Εξ όσων γνωρίζουμε, δεν το πράξατε όμως. Ούτε αναλάβατε οποιαδήποτε πρωτοβουλία για την επίλυση του ζητήματος. Εκτός και αν θεωρείτε πρωτοβουλία τις δεκάδες παρεμβάσεις σας στο Facebook.

Κύριε Λουράντo, επί πολλά έτη κατορθώσατε -πολλές φορές με μεγάλη επιτυχία- να είστε και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα. Οι εποχές αυτές όμως παρήλθαν ανεπιστρεπτί. Οφείλετε να λαμβάνετε θέση ως Πρόεδρος του μεγαλύτερου Φαρμακευτικού Συλλόγου επί των μειζόνων ζητημάτων, ακόμη και όταν δεν σας εξυπηρετεί τούτο μικροπολιτικά (διαφημίσεις, διευρυμένα φαρμακεία, φαρμακεία σε Super market και βενζινάδικα, στα οποία δόθηκε η άδεια λειτουργίας χωρίς να παρευρεθείτε- ως έχετε υποχρέωση από τον Νόμο) .

Σας διαβεβαιώνουμε ότι σε καμιά περίπτωση δεν ήταν στις προθέσεις μας να σας αποστείλουμε μια τέτοια επιστολή. Τα προβλήματα επιλύονται μέσω των συλλογικών οργάνων. Δυστυχώς όμως αναγκασθήκαμε από τις προσβλητικές, συκοφαντικές και απαξιωτικές αναφορές σας στον Πρόεδρο του ΠΦΣ μέσω των κοινωνικών δικτύων, οι οποίες σημειωτέον δημιουργούν αναστάτωση και ανησυχία και βέβαια διχάζουν τον κλάδο την ώρα που χρειάζεται ενότητα για να αντιμετωπίσει τα συνεχή προβλήματα που προκύπτουν.



Είναι μια συνεχής μάχη στην οποία χρειάζεται συστράτευση όλων και του μεγαλυτέρου συλλόγου της χώρας υπό τον ΠΦΣ, προκειμένου να αντιμετωπίζουμε άμεσα τα προβλήματα που ανακύπτουν όπως αυτό το πρόσφατο για την αργία της Κυριακής όπου δυστυχώς ο ρόλος σας ήταν διχαστικός, αλλά παρόλα αυτά το Προεδρείο του ΠΦΣ ενήργησε αποτελεσματικά με την έκδοση της νέας ΚΥΑ που ακυρώνει τις προηγούμενες , προς όφελος ολοκλήρου του κλάδου.

Επειδή όμως βρισκόμαστε στην ανατολή του νέου Χρόνου δεχτείτε τις ειλικρινείς μας ευχές για Υγεία και οικογενειακή ευτυχία.

Με εκτίμηση,



Ο πρόεδρος Απ. Βαλτάς

Ο γεν. γραμματέας Σερ. Ζήκας


farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ