2021-04-21 08:43:16
Φωτογραφία για Ελλάδα: Οι πολίτες εμπιστεύονται περισσότερο τα social media και όχι την TV
Ενα πολύ ωραίο άρθρο δημοσιεύει η βρετανική ιστοσελίδα openDemocracy το οποίο ασχολείται με την ελευθερία του τύπου στην Ελλάδα και το οποίο σίγουρα δεν θα αναφέρει κανένα μέσο ενημέρωσης στη χώρα μας με κάποιες εξαιρέσεις βέβαια. Αναφέρει δραματικά γεγονότα που μας απασχόλησαν στην καθημερινότητά μας, πως παρουσιάστηκαν στα social media και πως στα κανάλια, την προσκόληση των ΜΜΕ στο αφήγημα που τους υπαγορεύουν τα αφεντικά τους και πολλά άλλα. 

Αναφέρεται στο τραγικό γεγονός έξω από τη βουλή, το οποίο άρχισε να διαδίδεται πρώτα στα social media και μετά από δυο ολόκληρες ημέρες αναφέρθηκε στα κανάλια, ενώ αφήνει σαφείς αιχμές για τις σχέσεις κυβέρνησης και ΜΜΕ. Όπως επισημαίνει το άρθρο, οι πολίτες εμπιστεύονται περισσότερα τα social media στην Ελλάδα και καταλήγει ότι οι ιδιοκτήτες των καναλιών πιστεύουν ότι μπορούν να ασκήσουν τη δύναμή τους, χωρίς να έχουν κάποια ευθύνη. 

Αλλά οι αλλαγές στη βιομηχανία της ενημέρωσης αναπόφευκτα θα τους επηρεάσει και αυτούς, ιδίως όταν η νεολαία δεν παρακολουθεί ειδήσεις στην τηλεόραση ή δεν αγοράζει εφημερίδες και δεν εμπιστεύεται ιστοσελίδες που παρουσιάζουν το ίδιο αφήγημα ξανά και ξανά. Το αίτημα για δίκαιο και αμερόληπτο τύπο είναι βαθιά δημοκρατικό και πρέπει να ικανοποιηθεί, τελειώνει ο αρθρογράφος.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ