2021-04-28 11:50:00
Φωτογραφία για Χτίζουν την ανοσία οι 30-39. 200.000 ραντεβού για εμβόλιο σε μια μέρα
«Σπάνε» κάθε ρεκόρ οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 30-39 που «τρέχουν» να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και της Covid-19. Μέσα σε μια μέρα, την πρώτη που άνοιξε η πλατφόρμα, έγιναν 200.000 ραντεβού!

Η πλατφόρμα για να κάνουν το εμβόλιο κατά της Covid-19 οι 30-39 άνοιξε τη Μεγάλη Τρίτη (επίσημα, γιατί όσοι είχαν άυλη συνταγογράφηση έλαβαν μήνυμα το βράδυ της Μ. Δευτέρας) και μέσα σε μια μέρα κλείστηκαν 200.000 ραντεβού!

Αυτό αποκάλυψε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για θέματα απλούστευσης διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας σήμερα (28.04.2021) στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Σήμερα, είπε, θα ξεπεραστούν τα 3 εκατ. εμβολιασμοί.

«Οι νέοι μας ανταποκρίθηκαν, κλείνοντας 200.000 ραντεβού μέσα στην πρώτη ημέρα από το άνοιγμα της πλατφόρμας. Είναι σημαντικό ότι η διαχρονικά πιο μορφωμένη γενιά της χώρας μας δείχνει εμπιστοσύνη στην επιστημονική γνώση και στέλνει ένα μήνυμα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο», τόνισε ο Γιώργος Γεωργαντάς.


Ο υφυπουργός τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ο ημερήσιος ρυθμός εμβολιασμών αυξάνεται συνεχώς και αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο από τις 5 Μαΐου, οπότε θα τεθούν σε λειτουργία περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα, φτάνοντας συνολικά τα 1.500.

Εκτίμησε πως έχουμε πια καλή ροή εμβολίων προς τη χώρα, καθώς, όπως είπε, οι παραδόσεις αυξάνονται, γίνονται έγκαιρα ενώ προστίθεται στη διάθεση των πολιτών το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson, από το οποίο περιμένουμε 1.300.000 από τον Μάιο έως τον Ιούνιο.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, Μεγάλη Πέμπττη, ανοίγει η πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού για να κάνουν το εμβόλιο οι ηλικίες 40-44 και το Μεγάλο Σάββατο οι 44-49.

Έρχεται και η σειρά των 18 άνω

Από τα μέσα Μαΐου ελπίζουν στο υπουργείο Υγείας ότι θα ανοίξει και η πλατφόρμα εμβολιασμού και για τους 18 έως 29.

Η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, προέτρεψε τις πιο νεαρές ηλικίες, και ειδικά όσους πολίτες είναι πιο κινητικοί σε σχέση με τους 60αρηδες, να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού νωρίς, για να έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν τους οικείους και τους παππούδες τους.

Όσον αφορά το εμβόλιο της AstraZeneca, η υφυπουργός Υγείας δήλωσε ότι είναι απολύτως ασφαλές επικαλούμενη και την επίτροπο Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου, κάνοντας λόγο για απειροελάχιστα περιστατικά επιπλοκών στο σύνολο των εμβολιασμένων που είναι πολλά εκατομμύρια. «Οι ηλικίες 40 – 44 θα εμβολιαστούν με το AstraZeneca» σημείωσε.
themaygeias
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ