2021-05-06 13:06:32
Φωτογραφία για Οι Βρυξέλλες δεν αποτελούν πλέον το σημείο εκκίνησης για νέο νυχτερινό τρένο προς την Πράγα.
Η Οστάνδη θα είναι το νέο σημείο εκκίνησης για την ολλανδική σιδηροδρομική πρωτοβουλία το νυχτερινό τρένο European Sleeper προς την Πράγα που σχεδιάστηκε για την άνοιξη του 2022 και όχι για τις Βρυξέλλες.

Έχουν προκύψει νέες λεπτομέρειες σχετικά με τα σχέδια για το νυχτερινό τρένο , το οποίο στοχεύει στη σύνδεση των Βρυξελλών με την Πράγα μέσω του Άμστερνταμ, του Βερολίνου και της Δρέσδης σε συνεργασία με το RegioJet.

Η RegioJet είναι μια ιδιωτική εταιρεία σιδηροδρόμων και λεωφορείων από την Τσεχική Δημοκρατία που διαθέτει ήδη νυχτερινά τρένα και τακτικά τρένα στην Τσεχική Δημοκρατία και σε άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Ανέφερε επίσης τις πιθανές στάσεις στη Μπριζ, τη Γάνδη-Saint-Peter, τις Βρυξέλλες-Μιντί, τις Βρυξέλλες-Κεντρική και την Αμβέρσα-Κεντρική για το Βέλγιο.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τα σχέδια, θα ταξιδέψει μέσω Roosendaal, ακριβώς απέναντι από τα ολλανδικά σύνορα, με διάφορες στάσεις στο Ρότερνταμ, το Άμστερνταμ, το Βερολίνο και τη Δρέσδη (μεταξύ άλλων) στην Πράγα, ή μετά το Βερολίνο στη Βαρσοβία.


«Η πρόθεση είναι, εάν είναι δυνατόν για τους ρυθμιστές και εάν έχουμε ένα καλό χρονοδιάγραμμα, να προσθέσουμε ένα τμήμα στο τρένο στην Πράγα. Αυτό το τμήμα θα συνεχιστεί από το Βερολίνο στη Βαρσοβία », εξήγησε ο συνιδρυτής Elmer van Buuren την Τετάρτη.

https://www.brusselstimes.com/brussels-2/168095/european-sleeper-nightjet-regiojet-brussels-no-longer-the-starting-point-for-new-night-train-to-prague/

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης

sidirodromikanea
sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ