2021-05-06 11:27:09
Φωτογραφία για Εκδήλωση ΦΣΘ: Ασφαλές και αποτελεσματικό το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson - Ποιες είναι οι παρενέργειες
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΝΟΜΟΣ 3601/1928-8314/1938 Ν.Δ. 171

A.Φ.Μ 090203635 ΔΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Γραφείο Τύπου

Θεσσαλονίκη, 6 Μαΐου 2021

Δελτίο Τύπου

Εκδήλωση ΦΣΘ: Ασφαλές και αποτελεσματικό το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson-Ποιες είναι οι παρενέργειες

Με θετικό ισοζύγιο οφέλους/κινδύνου το εμβόλιο Johnson & Johnson κατά της COVID-19 που έλαβε έγκριση σε Ευρώπη και ΗΠΑ και άρχισε από χθες να χορηγείται και στην Ελλάδα. Τα πλεονεκτήματά του είναι ότι χρειάζεται μόνο μία δόση, δεν απαιτεί ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες φύλαξης και συντήρησης, ενώ νέα στοιχεία από μελέτη στις ΗΠΑ σε πραγματικές συνθήκες εμβολιασμού, αναφέρουν αποτελεσματικότητα που αγγίζει το 76,7% μόλις 14 ημέρες μετά την εφάπαξ χορήγηση της δόσης. Επιπλέον, το εμβόλιο παρέχει προστασία 100% έναντι της νοσηλείας εξαιτίας της COVID-19 σε διάστημα 28 ημερών μετά την εφάπαξ δόση, βάσει στοιχείων από μελέτη φάσης ΙΙΙ.


Τα παραπάνω επισημάνθηκαν, μεταξύ άλλων, στη διαδικτυακή επιστημονική εκδήλωση με θέμα "Το μονοδοσικό εμβόλιο COVID-19 της Janssen (Johnson & Johnson)”, που διοργάνωσε χθες ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Ομιλητής ήταν ο κ. Γιώργος Βερνίκος, Therapeutic Area Head Vaccines – Janssen Greece, Cyprus & Malta, Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Cambridge, PhD Bioinformatics & Genomics, ενώ το συντονισμό είχαν ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του ΦΣΘ κ.κ. Διονύσιος Ευγενίδης και Γιώργος Κιοσές.

Διαβάστε περισσότερα pharmateam
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ