2021-05-10 19:34:40
Φωτογραφία για Γαλλία: Καμπάνια για να σταματήσουν οι σέλφoι στα τρένα.
Αυξήθηκαν τα περιστατικά

Ο εθνικός σιδηροδρομικός φορέας της Γαλλίας προειδοποιεί τους ανθρώπους να μην τραβούν selfie στις ράγες των τρένων καθώς παρατηρήθηκε ότι αυξήθηκαν ανάλογα επικίνδυνα περιστατικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η σιδηροδρομική εταιρεία SNCF είπε ότι οι άνθρωποι παραβιάζουν τους κανόνες και διατρέχουν σοβαρούς κινδύνους στην προσπάθειά τους να φωτογραφηθούν στις σιδηροδρομικές ράγες, καθώς έχουν μειωθεί τα δρομολόγια.

Μαζί με τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσε επίσης πρόσφατη αύξηση τέτοιων περιστατικών.

Ο SNCF ξεκίνησε μία νέα σειρά βίντεο στα social media τη Δευτέρα, χρησιμοποιώντας το hashtag #SurLesRails (#OnRails). Ανέφερε ότι το περιεχόμενο των δημοσιεύσεων αντλεί έμπνευση από πραγματικά γεγονότα.

Η εκστρατεία χρησιμοποιεί συνθήματα όπως «αν βγάζετε φωτογραφίες στις ράγες, ρισκάρετε να μην ξαναβγάλετε φωτογραφίες ποτέ ξανά».


Η καμπάνια επισημαίνει τους κινδύνους, συμπεριλαμβανομένου αυτού να χτυπηθεί αυτός που βγάζει φωτογραφίες από τρένο, ηλεκτροπληξία υψηλής τάσης ή ακόμα και να τραυματιστεί από σοβαρή πτώση.

Ο SNCF είπε ότι νέες οδηγίες θα κυκλοφορούν κάθε εβδομάδα στο πλαίσιο μιας συνεχιζόμενης εκστρατείας πρόληψης κινδύνων.

Τα μέτρα που εισήχθησαν στη χώρα πέρυσι για να βοηθήσουν στη μείωση της εξάπλωσης του Covid-19 είχαν ως αποτέλεσμα να μειωθούν τα δρομολόγια, αντίστοιχα και οι εργασίες συντήρησης και η επιτήρηση.

Ο SNCF είπε ότι έχει παρατηρηθεί πως αρκετά άτομα επισκέπτονται παράνομα περιοχές όπου περνούν ράγες για να φωτογραφηθούν. Στη συνέχεια κοινοποιούν τις φωτογραφίες τους στα social media.

«Κάθε εβδομάδα στη Γαλλία, προκαλείται ένα θανατηφόρο ατύχημα κοντά ή στις ράγες σιδηροδρόμων, που οφείλεται σε επικίνδυνη συμπεριφορά», δήλωσε ο SNFC.

Επισήμανε ότι πέρυσι καταγράφηκαν περίπου 10.000 περιστατικά καταπάτησης, μεταξύ αυτών σημειώθηκαν 23 θάνατοι και 11 σοβαροί τραυματισμοί. Είπε ότι αυτή ήταν μια σημαντική αύξηση των προηγούμενων ετών, χωρίς να παρέχει λεπτομέρειες.

Την ίδια ώρα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα στοιχεία που δημοσίευσε η Network Rail και η βρετανική αστυνομία μεταφορών για το 2020, έδειξαν ότι τον Νοέμβριο σημειώθηκε «μια εντυπωσιακή αύξηση κατά 75% στους νέους» σε ανάλογα περιστατικά, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Τα στοιχεία έδειξαν επίσης αύξηση τέτοιων περιστατικών κατά 40% το καλοκαίρι σε σύγκριση με το 2019.

avant-garde.com.cy

sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ