2021-05-12 09:48:43
Φωτογραφία για Διαμορφώσεις - σχεδιασμός για Μικρές Κουζίνες
Είτε επειδή ο συνολικός χώρος είναι μικρός, είτε επειδή το σχήμα του δωματίου που φιλοξενεί την κουζίνα σας δεν επιτρέπει ιδιαίτερη "ευελιξία" στον σχεδιασμό της, πχ. αρκετό μήκος αλλά μικρό πλάτος σαν διάδρομος ή και αντίστροφα, βρείτε εκείνες τις λύσεις που θα την μετατρέψουν σε μια μικρή μεν αλλά ταυτόχρονα λειτουργική κουζίνα.

Αν αυτό είναι δυνατόν από κάποια πλευρά "ανοίξτε" τον χώρο προς το υπόλοιπο σπίτι, ακόμη κι αν χρειαστεί να γκρεμίσετε έστω και μερικώς κάποιον τοίχο για να τοποθετηθεί μιας μορφής πάσο  ή απλώς ένα τραπέζι, ανάλογου μεγέθους και μορφής με τον διαθέσιμο χώρο,  που θα οριοθετεί και θα ξεχωρίζει τον χώρο της κουζίνας. 



Αυτή είναι η πιο ριζική αλλά πολλές φορές η μοναδική απαιτούμενη παρέμβαση για να αλλάξει εντελώς όψη και πραγματικά να μεγαλώσει όχι μόνο οπτικά αλλά και ουσιαστικά μια ιδιαίτερα μικρή κουζίνα. 



Η τοποθέτηση επίσης ενός μικρού τραπεζιού - νησίδας στο κέντρο του χώρου, ενώ φαινομενικά δίνει την εντύπωση πως απαιτεί τεράστιους χώρους, είναι μια λύση ενδεδειγμένη και για μικρές κουζίνες αφού σας εξασφαλίζει επιφάνεια πάγκου εργασίας προσβάσιμη εύκολα από κάθε ημείο, μπορεί με κάποιες μικρές μετατροπές να χρησιμοποιείται και ως τραπέζι φαγητού όπως και να πρόκειται για μια μετακινούμενη με ροδάκια επιφάνεια, ώστε να μπορείτε να την χρησιμοποιείτε ανά πάσα στιγμή όπου και όπως σας εξυπηρετεί. 

Πολλές φορές οι πιο απλές ιδέες για κουζίνες μικρών διαστάσεων δεν κρύβονται στις ...σχεδιαστικές ικανότητες κάποιας εταιρίας με έπιπλα κουζίνας
. Συχνά η λύση είναι απλώς μια ...μη εντοιχισμένη κουζίνα, συνολικά είτε και ανά σημεία. 

Αν τοποθετήσετε ελεύθερα τις ηλεκτρικές συσκευές, προσθέσετε απλά ράφια και ντουλάπια σε όποια πραγματικά σημεία έχει ανάγκη ο χώρος σας, εκμεταλλευθείτε ολόκληρο το ύψος του χώρου αλλά και τις γωνίες με τον σωστό τρόπο, είναι βέβαιο πως θα καταφέρετε και μόνοι σας να σχεδιάσετε μια λειτουργική και όμορφη κουζίνα. 

Στην πραγματικότητα μια διάταξη σε μορφή Π ή Τ σε γωνία με τις δύο μεγαλύτερου μήκους πλευρές του χώρου είναι πάντα αρκετές για την τοποθέτηση νεροχύτη, πάγκου εργασίας και κάποιων ντουλαπιών. Από εκεί και πέρα για τις ηλεκτρικές συσκευές, που σε έναν μικρό χώρο καλό θα ήταν να μην είναι οι ...μεγαλύτερου όγκου και μεγέθους που κυκλοφορούν στην αγορά, βρείτε την κατάλληλη θέση χωρίς να δεσμεύεστε από στερεότυπα για το που ακριβώς "οφείλουν" να μπουν το ψυγείο ή η ηλεκτρική κουζίνα. Όλα οφείλουν να είναι απλώς εκεί που εσάς σας ...βολεύει. 

Μελετήστε αν για τις διαστάσεις του χώρου ένα ανοιγόμενο τραπέζι, τοποθετημένο ελεύθερα στον χώρο ή βιδωμένο στον τοίχο είναι η καταλληλότερη επιλογή, δημιουργείστε όπου είναι δυνατόν πρόσθετους χώρους αποθήκευσης με ράφια, μεταλλικά κρεμαστά καλάθια κλπ. και κυρίως αρκετά συχνά κάνετε ένα ...ξεκαθάρισμα σε είδη - αντικείμενα που απλώς δεν ...χρησιμοποιείτε. Πολύ συχνά το "δεν χωράνε" που όλοι λέμε ειδικά για τα ντουλάπια και τους αποθηκευτικούς χώρους, ακόμη κι όταν πρόκειται για μεγάλων διαστάσεων κουζίνες, είναι αποτέλεσμα της συσσώρευσης σε αντικείμενα, σκεύη, σερβίτσια κλπ. που όμως η χρήση τους είναι σπάνια και όσο και αν σας αρέσουν να τα ...βλέπετε, αυτή είναι μια πολυτέλεια περίπου απαγορευτική για μικρούς χώρους. :)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ