2021-05-18 18:25:08
Φωτογραφία για Ρεκόρ με πάνω από 2 τρισ. δολ. εξαγορές και συγχωνεύσεις παγκοσμίως, -Μεταξύ των οποίων και η εταιρία σιδηροδρόμων Kansas City Southern.
Η νέα συμφωνία AT&T και Discovery που κοντράρει το Netflix έρχεται να προστεθεί στα deal αξίας-ρεκόρ 1,8 τρισ. δολ. που έχουν ήδη συμφωνηθεί φέτος, βάσει των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν από το Bloomberg.

Η AT&T, ιδιοκτήτρια της HBO και των στούντιο της Warner Brothers, και το δίκτυο καλωδιακής τηλεόρασης και streaming Discovery Inc, που είναι ιδιοκτήτης τηλεοπτικών σταθμών όπως το HGTV και το TLC, θα συνδυάσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία στον τομέα των media, όπως ανακοίνωσε ο αμερικανικός τηλεπικοινωνιακός κολοσσός.

Όπως μεταδίδει το Reuters, στο πλαίσιο της συμφωνίας, η AT&T θα λάβει 43 δισ. δολάρια σε μετρητά, χρεόγραφα και θα αναλάβει μέρος του χρέους της WarnerMedia. Οι μέτοχοι της AT&T θα λάβουν μετοχές που αντιπροσωπεύουν το 72% της νέας εταιρείας, ενώ οι μέτοχοι της Discovery θα κατέχουν το 29% της νέας εταιρείας.

Η συμφωνία είναι μακράν η μεγαλύτερη που θα ανακοινωθεί στον πλανήτη το 2021, ξεπερνώντας συναλλαγές όπως το deal της AerCap Holdings NV ύψους περίπου 30 δισ. δολ. για τον βραχίονα μίσθωσης αεροσκαφών της General Electric Co. και μια προγραμματισμένη εξαγορά 30 δισ. δολ. της εταιρείας διαχείρισης σιδηροδρόμων Kansas City Southern.


Η νέα συμφωνία που κοντράρει το Netflix έρχεται να προστεθεί στα deal αξίας 1,8 τρισ. δολ. που έχουν ήδη συμφωνηθεί φέτος, βάσει των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν από το Bloomberg..

Πρόκειται για συνολική αξία εξαγορών και συγχωνεύσεων παγκοσμίως υπερδιπλάσια από τα ποσά που είδαμε το 2020 τον αντίστοιχο μήνα και σημειώνει το υψηλότερο επίπεδο ρεκόρ από έχει καταγραφεί σε κάθε αντίστοιχη περίοδο του έτους.

euro2day.gr

sidirodromikanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ