2021-05-21 08:30:33
Φωτογραφία για DIY Γλάστρες - Κασπώ από παλιά συρτάρια
Από τους πιο εντυπωσιακούς τρόπους για να αξιοποιηθούν τα παλιά συρτάρια είναι η μετατροπή τους σε πολύ ιδιαίτερες γλάστρες - ζαρντινιέρες ή κασπώ για τον κήπο ή το μπαλκόνι. 

Τα παλιά ξύλινα συρτάρια ανήκουν στα μεγαλύτερα ...φετίχ όσων αγαπούν γενικά τα παλιά αντικείμενα που προσφέρονται για διακοσμήσεις και DIY - Κατασκευές για το σπίτι. 

Ανάμεσα στους πολλούς τρόπους  για να αξιοποιήσετε κάθε τύπου και μεγέθους παλιά συρτάρια και η μετατροπή τους σε ιδιαίτερες γλάστρες, ζαρντινιέρες ή κασπώ για τον κήπο ή το μπαλκόνι. 



Ο πιο απλός τρόπος για να δημιουργήσετε κάτι τέτοιο είναι απλώς και μόνο να τα τοποθετήσετε στο δάπεδο το ένα πάνω στο άλλο, σε ακανόνιστο σχηματισμό, φυτεύοντας ή τοποθετώντας γλαστράκια στα ελεύθερα - κενά σημεία. 

Το βάψιμο της πρόσοψης των συρταριών σε έντονες αποχρώσεις θα δημιουργήσει ένα ακόμη πιο όμορφο σύνολο. 


Για να προστατέψετε το ξύλο από το νερό του ποτίσματος και γενικά την υγρασία πριν τοποθετήσετε χώμα ντύστε το εσωτερικό των συρταριών με χοντρό νάϋλον και κάντε 1-2 τρύπες για την αποστράγγιση του νερού. 

Οι ...εναλλακτικές γλάστρες - ζαρντινιέρες αυτής της μορφής είναι ιδανικές για φυτά που δεν απαιτούν πολύ συχνό πότισμα όπως και μεγάλη ποσότητα χώματος όπως πχ τα κάθε είδους Παχύφυτα και Κακτοειδή. 

Προσθέστε έτοιμα πόδια επίπλων που θα βρείτε σε καταστήματα ειδών ξυλείας και επίπλων ή και ποδαράκια από παλιές καρέκλες, τραπεζάκια κλπ. που τυχόν ήδη διαθέτετε για να δημιουργήσετε με παλιά συρτάρια πολύ ιδιαίτερα "τραπεζάκια" και σταντς για φυτά ή γλαστράκια. 

Οι κατασκευές αυτής της μορφής μπορούν να δημιουργηθούν σε διαφορετικές μορφές όπως και να περιλαμβάνουν ένα ή περισσότερα συρτάρια, ανάλογα με το μέγεθός τους και το συνολικό ύψος που επιθυμείτε να έχει το σταντ. 

Προσαρμόστε δύο ή περισσότερο συρτάρια σε μια κατασκευή τύπου σκάλας που θα δημιουργήσετε με απλές ξύλινες σανίδες - δοκάρια. 

Ο συγκεκριμένος είναι ένας πολύ ιδιαίτερος τύπος ζαρντινιέρας πολλών επιπέδων ιδιαίτερα πρακτικός, εκτός των άλλων, σε μικρά μπαλκόνια.  

Συρτάρια μικρού βάθους μπορούν, αντί για το δάπεδο, να τοποθετηθούν - βιδωθούν στον τοίχο δημιουργώντας ένα πολύ ιδιαίτερο διακοσμητικό στοιχείο στο μπαλκόνι ή στον κήπο. 

Το βάψιμό τους σε έντονες αποχρώσεις, τα αντικέ πομολάκια όπως και πρόσθετα στοιχεία πχ σχέδια δημιουργημένα με stencils, ζωγραφική, ξυλόγλυπτα διακοσμητικά κλπ θα δώσουν ακόμη πιο εντυπωσιακή εμφάνιση σε αυτού του τύπου τις κατασκευές. 

Όσους περισσότερους από τους τρόπους αυτούς και τεχνικές επεξεργασίας ξύλου ενσωματώσετε στην ίδια κατασκευή τόσο πιο εντυπωσιακό το τελικό αποτέλεσμα, ενώ βεβαίως γλάστρες ή κασπώ αυτής της μορφής μπορούν να δημιουργηθούν και χρησιμοποιώντας αντί για συρτάρια ξύλινα πλαίσια που θα φτιάξετε από απλές σανίδες και θα τους δώσετε όψη συρταριού προσθέτοντας ένα πομολάκι. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ