2021-05-24 11:38:00
Φωτογραφία για Ισπανία: Εκατοντάδες άνθρωποι σε σταθμούς και στάσεις ζήτησαν να επιστρέψουν τα δρομολόγια τρένων όπως πριν την πανδημία.
Εκατοντάδες Αραγονέζοι συγκεντρώθηκαν στις στάσεις του τρένου στις περιοχές τους για να απαιτήσουν από τις κεντρικές και περιφερειακές κυβερνήσεις να επανέλθουν τα δρομολόγια όπως ήταν πριν από την πανδημία.

Ένα κοινό αίτημα με το σύνθημα Aragón μην χάσετε το τρένο σας ακούστηκε χθες σε πενήντα τοποθεσίες, από την πρωτεύουσα, τη Σαραγόσα, μέχρι τον Τερουέλ, το Μονζόν, το Calamocha, το La Puebla de Híjar, το Embid de la Ribera, το Caspe, το Gallur, και το Ricla .

"Θέλουμε να απαιτήσουμε από το Υπουργείο Μεταφορών και Κινητικότητας να επιστρέψει τα τρένα, με τις συχνότητες πριν από την πανδημία, και την Κυβέρνηση της Αραγονίας και τον Υπουργό, José Luis Soro, ότι η επέκταση της συνέχισης της χρηματοδότησης των σιδηροδρομικών υπηρεσιών έως Η 30η Ιουνίου είναι αόριστη ", συνόψισε ο Vicente Guerrero, σύμβουλος του Cambio Monzón στο δημοτικό συμβούλιο του

Στο Monzón διαδηλώνουν κάθε Κυριακή για σχεδόν ένα χρόνο, χωρίς διακοπή, να απαιτούν αξιοπρεπείς μεταφορές και ότι η δέσμευση για το τρένο είναι πραγματικότητα
. "Δεν έχουμε τίποτα εναντίον του λεωφορείου, αλλά πρέπει να είναι συμπληρωματικές μεταφορές. Το λεωφορείο δεν μπορεί να αντικαταστήσει το τρένο ", είπε σε σχέση με το νέο χάρτη παραχώρησης μεταφορών που παρουσίασε η κυβέρνηση της Αραγονίας, ο οποίος πολλαπλασιάζει τον προϋπολογισμό για την οδική κινητικότητα. "Πρέπει να υπάρχει ένα σχέδιο με το υπουργείο και να συμπληρωθεί η χρηματοδότηση των υπηρεσιών που θέλουν να σταματήσουν να πληρώνουν, δηλαδή 4 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ή 0,05% του προϋπολογισμού της κυβέρνησης της Αραγονίας", επέμεινε.

Οι διαδηλώσεις θα συνεχιστούν τον Ιούνιο.

elperiodicodearagon.com/aragon/2021/05/23/cientos-personas-claman-futuro-tren-52175041.html

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης

sidirodromikanea
sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ