2021-05-24 14:39:54
Φωτογραφία για Στη Νότια Ρωσία: Ο Ν. Δένδιας θα τιμήσει τον ομογενή ήρωα Kοκκινάκη, γιο σιδηροδρομικού.
Ο Έλληνας ΥΠΕΞ, ξεκινάει την περιοδεία του στις πόλεις και τα πέριξ αυτών χωριά με τους συμπαγείς ελληνικούς πληθυσμούς, από την Ανάπα, όπου θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο που φέρει το όνομα, ενός μύθου της σοβιετικής αεροπορίας, του ελληνικής καταγωγής Βλαδίμηρου Κοκκινάκη.

Ο Βλαδίμηρος Κοκκινάκης (ρωσ. Владимир Константинович Коккинаки, 12 Ιουνίου 1904 - 6 Ιανουαρίου 1985) ήταν ελληνικής καταγωγής πιλότος δοκιμών της ΕΣΣΔ. Κατέρριψε 22 παγκόσμια ρεκόρ και διετέλεσε πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αεροναυτικής.

Ήταν γιος υπαλλήλου των σιδηροδρόμων Κωνσταντίνου Κοκκινάκη, του οποίου η οικογένεια καταγόταν από τη Χίο. Ο Βλαδίμηρος το 1925 κατετάγη στον Ρωσικό στρατό και το 1930 τελείωσε τη θητεία του στη Σχολή Αεροπορίας του Μπορισογκλέμπσκ με επαίνους. Γρήγορα αναγνωρίστηκε σαν εξαιρετικός πιλότος, ειδικευόμενος από το 1932 σε πτήσεις μεγάλου ύψους. Μάλιστα, το 1938 πέταξε σε μία απευθείας πτήση από τη Μόσχα στο Βλαδιβοστόκ (Άπω Ανατολή) διάρκειας 24 ωρών και 36 λεπτών, κερδίζοντας τον τίτλο και το παράσημο του Ήρωα της Σοβιετικής Ένωσης.

Για να διαβάστε όλο το ρεπορτάζ πατήστε τον σύνδεσμο

http://emvolimanea.blogspot.com/2021/05/k.html

sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ