2021-05-26 12:41:35
Φωτογραφία για Η εταιρία EPOB ξεκινά νυχτερινό τρένο για το Άμστερνταμ με το Nightjet.
Μετά από έξι μήνες αναστολής, οι αυστριακοί σιδηρόδρομοι έθεσαν ξανά το Nightjet σε λειτουργία αυτή την εβδομάδα. Συνδέει τώρα τη Βιέννη με το Άμστερνταμ. Ταυτόχρονα, το SNCF ξεκίνησε ξανά το νυχτερινό τρένο Παρίσι-Νίκαια Το 2021 είναι το Ευρωπαϊκό Έτος Σιδηροδρόμων και του EPOB τονίζει τις προσπάθειές του με το Nightjet.

Πράγματι, όπως αναφέραμε τον περασμένο Δεκέμβριο, όλοι οι μεγάλοι φορείς της ηπειρωτικής Ευρώπης έχουν φιλόδοξα σχέδια να επεκτείνουν τα νυχτερινά τρένα.

Το τρένο αναχωρεί από τη Βιέννη στις 8:13 μ.μ. για να φτάσει στο Άμστερνταμ στις 10:14 π.μ. την επόμενη μέρα, δηλαδή ένα ταξίδι 14 ωρών και ενός λεπτού.

Στην κατεύθυνση της επιστροφής, το τρένο αναχωρεί από το Άμστερνταμ στις 7:02 μ.μ. για να φτάσει στη Βιέννη στις 9:19 π.μ. την επόμενη μέρα, δηλαδή διάρκεια 14 ωρών, 17 λεπτά.

Συνειδητοποιώ ότι αυτά τα δρομολόγια είναι μακρά σε σύγκριση με τον αέρα, αλλά πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψη ότι αυτό το τρένο κάνει πολλές στάσεις στην πορεία για να εξυπηρετήσει αρκετές πόλεις.


Ωστόσο, παρά όλους τους εορτασμούς, ο εμπειρογνώμονας μεταφορών της ΕΕ Jon Worth υποστηρίζει ότι υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος και ιδιαίτερα είναι δύσκολο να κλείσετε εισιτήρια τρένου για διασυνοριακά ταξίδια με πολλούς αερομεταφορείς.

Αυτό που βρήκα ενδιαφέρον είναι ότι οι ατμομηχανές του EPOB παράγουν έναν μελωδικό ήχο. κατά την εκκίνηση (που ήδη γνωρίζουν οι οπαδοί του EPOB).

Πρέπει να σημειωθεί ότι το Nightjet εξυπηρετεί τόσο ταξιδιώτες επαγγελματίες όσο και ταξιδιώτες αναψυχής. Το πρωινό σερβίρεται σε όσους κάνουν κράτηση διαμερισμάτων ύπνου, σε αντίθεση με τη γραμμή SNCF Paris-Nice που δεν διαθέτει ειδικά αυτοκίνητα ύπνου (αν και οι ταξιδιώτες μπορούν να κάνουν κράτηση διαμερίσματος για αποκλειστική χρήση).

businesstravel.fr/l-oebb-lance-son-train-de-nuit-vers-amsterdam.html

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης

sidirodromikanea
sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ