2021-05-27 09:54:49
Φωτογραφία για Κίνα: Ανακύκλωση Παροπλισμένου Σιδηροδρομικού Υλικού με Ρομπότ.
Μία έξυπνη βάση παραγωγής για υλικά των σιδηροδρόμων που ανακυκλώνονται τέθηκε χθες σε λειτουργία, στην πόλη Μα’ανσάν που βρίσκεται στην επαρχία Ανχουέι, στα ανατολικά της Κίνας, ενισχύοντας ουσιαστικά την ανακύκλωση παροπλισμένου σιδηροδρομικού υλικού.

Διαθέτοντας τρεις αυτόματες γραμμές παραγωγής, η εγκατάσταση μπορεί να αποσυναρμολογήσει 4.000 μηχανές τραίνου που έχουν τεθεί εκτός χρήσης, καθώς επίσης και επιβατικά βαγόνια, αλλά και βαγόνια μεταφοράς εμπορευμάτων και να παράγει 125.000 τόνους σιδηροτροχιών από ανακυκλώσιμο χάλυβα και 58.000 τόνους ανακυκλώσιμου μετάλλου σε ετήσια βάση.

Ο εντοπισμός, η κοπή και η μεταφορά των άχρηστων σιδηροδρομικών υλικών, γίνεται με τη χρήση ρομπότ, ενώ χρησιμοποιούνται και εξελιγμένες τεχνολογίες (5G, Cloud), αλλά και τεχνολογίες επεξεργασίας μεγάλου όγκου δεδομένων, για την εγκατάσταση ενός συστήματος ιχνηλάτησης, αλλά και την επίτευξη ενός πλήρους κύκλου διαχείρισης της ζωής των προϊόντων ανακύκλωσης.


«Ένα παροπλισμένο βαγόνι μπορεί να αποσυναρμολογηθεί αυτόματα από ρομπότ και μετά να γίνει περαιτέρω επεξεργασία του από τη γραμμή παραγωγής, σε μόλις μία ώρα» σύμφωνα με το Σία Γιανγκ γενικό διευθυντή της China Railway Materials Group Resources Technology Co. Ltd., που έχει επενδύσει στην αναφερόμενη εγκατάσταση ανακύκλωσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα υλικά που ανακυκλώνονται μπορούν να υποστούν περαιτέρω επεξεργασία και να μετατραπούν σε σιδηρικά, αλλά και εξαρτήματα μηχανολογικού και αγροτικού εξοπλισμού.

energia.gr

sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ