2021-05-28 20:53:31
Φωτογραφία για Εγκρίθηκε από τον ΕΜΑ το εμβόλιο Pfizer για 12-15 ετών - Κυριακίδου: «Απόφαση που πρέπει να ληφθεί από τους γονείς για τα παιδιά τους»
Το «πράσινο φως» στο εμβόλιο της Pfizer/BioNTech για παιδιά 12-15 ετών άναψε ο EMA, σημερα Παρασκευή, ανοίγοντας το δρόμο για μαζικούς εμβολιασμούς εφήβων σε ολόκληρη την ήπειρο.

Πρόκειται για το πρώτο εμβόλιο στο «οπλοστάσιο» της ΕΕ για νεότερους εφήβους, καθώς μέχρι στιγμής, ο εμβολιασμός αφορούσε τους άνω των 16. «Είναι ένα σημαντικό βήμα για την την καταπολέμηση της πανδημίας», δήλωσε ο Μάρκο Καβαλέρι.

«Η επιτροπή για τα ανθρώπινα φάρμακα του EMA (CHMP) ενέκρινε το εμβόλιο Comirnaty για την Covid-19 σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών. Το εμβόλιο έχει ήδη εγκριθεί για χρήση σε ενήλικες και εφήβους ηλικίας 16 ετών και άνω και τώρα έχουμε δεδομένα που δείχνουν ότι το εμβόλιο αυτό είναι ασφαλές και στις ηλικίες 12-15 ετών», δήλωσε ο Μάρκο Καβαλέρι.

Η γνωμοδότηση του ΕΜΑ θα διαβιβαστεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα δώσει την τελική έγκριση, είπε ο Καβαλέρι σημειώνοντας, ωστόσο, ότι εναπόκειται σε κάθε κράτος-μέλος να αποφασίζει εάν και πότε θα χρησιμοποιηθεί αυτό το εμβόλιο σε εφήβους στο μέλλον.


Κυριακίδου: Πέρα από τις κυβερνήσεις, είναι μια απόφαση που πρέπει να ληφθεί από τους γονείς για τα παιδιά

Τη γνωμοδότηση του ΕΜΑ σχετικά με την έγκριση του εμβολίου της Pfizer για παιδιά 12-15 ετών καλωσόρισε η επίτροπος Υγείας της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου. Όπως τόνισε η Επίτροπος της ΕΕ, ο εμβολιασμός των παιδιών, πρόκειται για μία απόφαση που πρέπει να λάβουν οι γονείς για εκείνα.

«Καλωσορίζω τη γνωμοδότηση του ΕΜΑ σχετικά με την έγκριση του εμβολίου BioNTech/Pfizer για παιδιά ηλικίας 12-15 ετών. Πέρα από τις αποφάσεις των κυβερνήσεων, αυτή είναι τελικά μια απόφαση που πρέπει να ληφθεί από τους γονείς για τα παιδιά τους. Κάθε βήμα που κάνουμε μαζί μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο τέλος της πανδημίας», δήλωσε η Στέλλα Κυριακίδου.

Μαγιορκίνης: Δεν θα αρχίσει ο εμβολιασμός σε παιδιά στο αμέσως επόμενο διάστημα

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, ο Γκίκας Μαγιορκίνης απαντώντας σε ερωτήσεις, σχετικά και με την έγκριση του εμβολίου της Phizer από τον EMA, στα παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών, τόνισε ότι τα παιδιά δεν έχουν παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στην μετάδοση του κορονοϊού στη χώρα μας. «Δεν θα αρχίσει ο εμβολιασμός σε παιδιά στο αμέσως επόμενο διάστημα και δεν υπάρχει άμεση ανάγκη γι' αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε ότι αυτοί που θα πρέπει να μην αμελήσουν το εμβόλιο μέσα στο καλοκαίρι και «να πάνε να εμβολιαστούν αν δεν το έχουν ήδη κάνει», είναι όσοι βρίσκονται στην ηλικία άνω των 65 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής είχε αναφερθεί στον εμβολιασμό των μικρότερων ηλικιών. Ο πρωθυπουργός είχε πει ότι «θα το συζητήσουμε για τα παιδιά από το Γυμνάσιο και άνω, από την ηλικία των 12 και πάνω. Από τη στιγμή που θα εγκριθούν από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, αυτό θα δώσει νέα δυναμική στον εμβολιασμό».

Πάντως, όπως αναφέρει το Bloomberg, η ΕΕ βασίζεται στην Pfizer και την BioNTech για να την βοηθήσει να επιταχύνει την εκστρατεία ανοσοποίησης που εξακολουθεί να υστερεί από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, ακόμη και μετά το κερδισμένο έδαφος των τελευταίων εβδομάδων. Το μπλοκ έχει δεσμευτεί να αγοράσει 1,8 δισεκατομμύρια δόσεις από τους συνεργάτες έως το 2023, μερικές από τις οποίες θα χρησιμοποιηθούν για παιδιά.
themaygeias
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ