2021-05-31 23:10:09
Φωτογραφία για Εύκολες και οικονομικές κατασκευές με μεταλλικά χρώματα σε σπρέϊ
Το βάψιμο, γενικά, είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να αλλάξουν όψη επιφάνειες - αντικείμενα και τα χρώματα σε σπρέϊ από τα πλέον εύχρηστα ακόμη και για εντελώς ερασιτέχνες σε κάθε είδους DIY - Κατασκευές. 

Ειδικά τα μεταλλικά χρώματα σε σπρέϊ και κυρίως οι χρυσαφί αποχρώσεις και οι τόνοι του μπρούτζου ή του χαλκού, προσφέρονται ιδιαίτερα για την ....μεταμόρφωση πολλών απλών και ιδιαίτερα οικονομικών αντικειμένων που πολύ πιθανό ήδη υπάρχουν στο σπίτι και έτσι η μετατροπή τους από ένα ...άχρωμο συνηθισμένο αντικειμένο σε ένα πολύ πιο ιδιαίτερης αισθητικής δεν θα σας κοστίσει παρά μόνο όσο ένα χρώμα σε σπρέϊ. 

Το πλεονέκτημα των μεταλλικών αποχρώσεων είναι ότι δίνουν το ίδιο αποτέλεσμα - υφή πάνω σε κάθε επιφάνεια - αντικείμενο, από όποιο υλικό και αν είναι κατασκευασμένα, δημιουργώντας απόλυτα πειστικά την όψη μετάλλου.

Αν δεν έχετε εμπειρία στην εφαρμογή με χρώματα σε σπρέϊ, πριν ξεκινήσετε μια κατασκευή, κάντε μερικές δοκιμές πάνω σε ένα χαρτόνι ή ένα άχρηστο αντικείμενο απλά για να εξοικειωθείτε με την ποσότητα χρώματος που χρειάζεται να εκτοξεύεται πάνω στην επιφάνεια.


Γενικά το πιο πετυχημένο αποτέλεσμα προσφέρει το βάψιμο με περισσότερα χέρια και λιγότερη ποσότητα χρώματος κάθε φορά, ενώ ανάμεσα στις στρώσεις το χρώμα θα πρέπει να στεγνώνει εντελώς μια διαδικασία που ανάλογα και με την ποιότητα - προδιαγραφές του χρώματος που θα χρησιμοποιήσετε μπορεί να διαρκεί αρκετές ώρες. Δείτε και εδώ πληροφορίες και γενικές οδηγίες για βάψιμο με χρώματα σε σπρέϊ. 

Στα καταστήματα με χρώματα θα βρείτε ποικιλία μεταλλικών χρωμάτων σε σπρέϊ σε ποιότητες - αποχρώσεις με τα οποία πραγματικά μπορείτε να δώσετε πολύ ιδιαίτερη όψη σε συνηθισμένα αντικείμενα, δημιουργώντας εντυπωσιακές DIY - Κατασκευές για την διακόσμηση του σπιτιού. 

Ξύλινα έπιπλα 

Τόσο με το βάψιμό τους εξ΄ολοκλήρου όσο και επιλεκτικά ανά σημεία, πολλών τύπων έπιπλα και κυρίως όσα διαθέτουν που διαθέτουν μικρού όγκου σκελετό όπως πχ σκαμπώ, σκαμνιά, κονσόλες - συρταριέρες με ψηλά πόδια κλπ μπορούν να αλλάξουν εντελώς ύφος αν τα βάψετε με χρυσαφί - μπρονζέ μεταλλικό χρώμα σε σπρέϊ. 

Σε συνδυασμό με ιδιαίτερα υφάσματα ή έντονες αποχρώσεις ακρυλικού χρώματος η ...μεταμόρφωση μπορεί να είναι πραγματικά εντυπωσιακή ακόμη και αν πρόκειται για ένα ...ντεμοντέ σκαμπώ από σουηδικό ξύλο ή ένα απλό ξύλινο σκαμπώ. 



Γυάλινα βάζα

Από τις πιο απλές αλλά ιδιαίτερα εντυπωσιακές εφαρμογές των μεταλλικών χρωμάτων σε σπρέϊ είναι αυτές πάνω σε διαφανή γυάλινα αντικείμενα. 

Έτσι μπορείτε να δώσετε πολύ ξεχωριστή όψη σε απλά γυάλινα βάζα, βάφοντας επιλεκτικά κάποια σημεία τους και διατηρώντας την διαφάνεια του γυαλιού στο υπόλοιπο μέρος τους. 



Θα χρειαστεί απλώς να οριοθετήσετε με προστατευτική χαρτοταινία τα σημεία που θέλετε να αποκτήσουν μεταλλιζέ όψη, φροντίζοντας να το κάνετε με ακρίβεια και αν πρόκειται για γεωμετρικούς σχηματισμούς η ταινία να τοποθετηθεί απόλυτα ίσια. 

Στην συνέχεια βάφετε το αντικείμενο εξ΄ολοκλήρου, με όσα χέρια χρειάζεται ώστε να καλυφθεί πλήρως το γυαλί και όταν το χρώμα στεγνώσει αφαιρείτε προσεκτικά την ταινία. 



Με τον ίδιο τρόπο μπορούν να αποκτήσουν ιδιαίτερα εντυπωσιακή μοντέρνα όψη κάθε είδους γυάλινα διακοσμητικά δοχεία, μπουκάλια, γυάλινα βάζα από συσκευασίες τροφίμων κλπ. 

Πολύ ιδιαίτερη και μοντέρνα όψη δημιουργεί πάνω στο γυαλί το μεταλλικό χρώμα σε σπρέϊ σε απόχρωση ροζ-χρυσαφί.  



Μεταλλικά έπιπλα 

Κάθε τύπου μεταλλικό οικονομικό έπιπλο, τα οποία συνήθως διατίθενται σε μαύρη ή λευκή απόχρωση δεν θα χρειαστούν παρά ελάχιστο χρόνο για να μετατραπούν σε πολύ πιο ιδιαίτερης αισθητικής κομμάτια αν τα βάψετε με μεταλλικό χρώμα σε σπρέϊ, όποιας απόχρωσης ταιριάζει περισσότερο στον χώρο που πρόκειται να τοποθετηθούν. 

Για παράδειγμα, σε όλα τα καταστήματα επίπλων θα βρείτε πολύ οικονομικές μεταλλικές ραφιέρες για την κουζίνα ή το μπάνιο, που αν τις βάψετε με χρυσαφί - μπρονζέ χρώμα σε σπρέϊ θα μετατραπούν σε μια εξαιρετική βιβλιοθήκη για το ...σαλόνι.  

Ξύλο - Ξύλινα αντικείμενα 

Τόσο κομμάτια φυσικού ξύλου για χρήση σε κάθε τύπου διακοσμητικές ή χρηστικές κατασκευές, όσο και ξύλινα αντικείμενα βάφονται και αποκτούν πολύ ιδιαίτερη εμφάνιση με την χρήση κυρίως χρυσαφί απόχρωσης χρώματος σε σπρέϊ. 



Κονσερβοκούτια - Μεταλλικά δοχεία

Ο κατ΄εξοχήν τρόπος για να δημιουργήσετε εντυπωσιακά DIY κασπώ - γλαστράκια από κοινά ...κονσερβοκούτια. 



Κάθε τύπου μεταλλικό διακοσμητικό αντικείμενο μπορεί να βαφτεί με χρώμα σε σπρέϊ και αν επιπρόσθετα να του δώσετε αντικέ όψη αφού ολοκληρώσετε το κανονικό βάψιμο με όσα χέρια χρειάζεται για να καλυφθεί ομοιόμορφα το αντικείμενο απλά ψεκάστε κατά τόπους πρόσθετη ποσότητα χρώματος. Σκουπείστε ή ταμπονάρετε με ένα στεγνό σφουγγαράκι δημιουργώντας μικρές ανομοιομορφίες και επαναλάβετε την διαδικασία έως το αποτέλεσμα να σας ικανοποιεί.

Παλαιωμένη όψη πάνω σε κάθε είδους επιφάνεια μπορεί να δημιουργηθεί και με τα μεταλλικά χρώματα σε σπρέϊ με χρήση δύο διαφορετικών αποχρώσεων (μία σκούρα και μία πιο ανοιχτόχρωμη) που θα χρησιμοποιήσετε εναλλάξ με τον ίδιο τρόπο, "σβήνοντας" δηλαδή κατά τόπους το χρώμα. 



Φωτιστικά 

Έχει συμβεί σε όλους να αναρωτηθούμε γιατί ένα πολύ οικονομικό φωτιστικό που εντοπίσαμε στην αγορά έπρεπε να είναι ...μαύρο, άσπρο ή σε χρώματα που δεν μας αρέσουν :)

Είτε ο σκελετός του φωτιστικού είναι από γυαλί, κεραμικό, ξύλο ή μέταλλο και είτε πρόκειται για φωτιστικό δαπέδου η επιτραπέζιο το βάψιμό του με μεταλλικό χρώμα σε σπρέϊ θα το κάνει απλώς ένα ...άλλο φωτιστικό :) ταιριαστό σε κάθε χώρο. 



Πλαστικά αντικείμενα 

Τα χρώματα σε σπρέϊ είναι κατάλληλα και για βάψιμο πλαστικών επιφανειών, αρκεί βεβαίως να πρόκειται για χρηστικά αντικείμενα που δεν θα καταπονούνται ιδιαίτερα καθημερινά, με συχνά πλυσίματα κλπ. 

Είτε πρόκειται για μια απλή πλαστική συρταριέρα που σας φαίνεται αντιαισθητική με την υπάρχουσα όψη της, είτε για τα πολύχρωμα μαγνητικά γράμματα - αριθμούς, είτε για μια διακοσμητική πλαστική φιγούρα που θα θέλατε να ήταν ...μεταλλική η λύση είναι ένα ...μεταλλικό χρώμα σε σπρέϊ. 

Πέτρες - Πέτρινα αντικείμενα 

Φυσικές πέτρες για χρήση σε καθε μορφής DIY - Κατασκευές ή πέτρινα - κεραμικά αντικείμενα επίσης βάφονται χωρίς πρόβλημα με μεταλλικά χρώματα σε σπρέϊ.  



Το γεγονός ότι η υφή που δημιουργούν πάνω σε κάθε είδους αντικείμενο τα συγκεκριμένα χρώματα δεν διαφέρει ανάλογα με το υλικό κατασκευής του τα κάνει ιδανικά και για πολλών τύπων DIY - Kατασκευές που συνδυάζουν στοιχεία από διαφορετικά υλικά.  

Για παράδειγμα μια πλαστική μολυβοθήκη, ένα κονσερβοκούτι, ενα γυάλινο βαζάκι και το χαρτονένιο εσωτερικό μια αυτοκόλλητης ταινίας αν κολληθούν πάνω σε ένα κομμάτι ξύλο και βαφτούν εξ΄ολοκλήρου με μεταλλικό χρώμα σε σπρέϊ μετατρέπονται σε μια ...μεταλλική σύνθεση οργάνωσης γραφείου, χωρίς κάτω από το χρώμα να μπορεί κανείς να ξεχωρίσει το διαφορετικό υλικό κάθε αντικειμένου :)

Σε εφαρμογές - κατασκευές με αντικείμενα μεγάλης και συμπαγούς επιφάνειας πχ δίσκους, πιατέλες, γυάλινα πιάτα όπως και σε έπιπλα, βεβαιωθείτε πριν αγοράσετε το χρώμα για την απόχρωσή του αφού φυσικά το "χρυσαφί" μιας εταιρίας μπορεί να διαφέρει από εκείνο μιας άλλης. 

Γενικά, πριν αποφασίσετε ότι ένα αντικείμενο που ήδη διαθέτετε δεν ταιριάζει με τον χώρο και την διακόσμηση του σπιτιού σας όπως και ότι ένα πολύ οικονομικό έπιπλο, διακοσμητικό κλπ που θα βρείτε οπουδήποτε είναι "κακόγουστο" απλά ...φανταστείτε το βαμμένο με ένα μεταλλικό χρώμα και πολύ πιθανό ότι θα αλλάξετε γνώμη :) 
soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ